Οι εγγραφές στο Robotakia Summer Camp 2024 συνεχίζονται!

Για αυτό το καλοκαίρι, ετοιμάσαμε για τους μαθητές μας, με πολλή αγάπη και κέφι, ένα μοναδικό Summer Camp!
Μάθε περισσότερα

Τι Είναι το SumoBots;

Το SumoBots είναι ένα project που περιλαμβάνει τρία ρομπότ που διαγωνίζονται σε αγώνες πάλης! Τα ρομπότ έχουν τη δυνατότητα ανατροπής των αντιπάλων τους και οι αγώνες διεξάγονται σε μια λευκή κυκλική πίστα με μαύρο περίγραμμα, προσφέροντας θεαματικές μάχες!

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

Κάθε ρομπότ-παλαιστής διαθέτει:

  • 2 Large Motors για την κίνηση.
  • 1 Medium Motor για τον μηχανισμό ανατροπής.
  • 1 Αισθητήρα Απόστασης για τον εντοπισμό αντιπάλων.
  • 1 Αισθητήρα Χρώματος για την ανίχνευση του ορίου της πίστας.

Τα ρομπότ ξεκινούν όταν πατηθεί το κεντρικό κουμπί και περιστρέφονται συνεχώς μέχρι να εντοπίσουν κάποιον αντίπαλο σε κοντινή απόσταση. Στη συνέχεια κινούνται προς τον αντίπαλο και μόλις τον φτάσουν ενεργοποιείται ο μηχανισμός ανατροπής. Αν ο αισθητήρας χρώματος εντοπίσει το όριο της πίστας (μαύρη γραμμή), τα ρομποτάκια κινούνται ελάχιστα προς τα πίσω και κάνουν αναστροφή.

Εκπαιδευτικά Οφέλη

Το project SumoBots προσφέρει πολλά εκπαιδευτικά οφέλη στα παιδιά:

  • Ανάπτυξη Τεχνικών Δεξιοτήτων: Τα παιδιά μαθαίνουν να χειρίζονται και να προγραμματίζουν μοτέρ και αισθητήρες. Εξοικειώνονται με τις βασικές αρχές της ρομποτικής και του αυτοματισμού.
  • Δημιουργικότητα και Καινοτομία: Τα παιδιά σχεδιάζουν και δημιουργούν τα δικά τους εξαρτήματα που τυπώνονται σε 3D printer και χρησιμοποιούνται στους μηχανισμούς των ρομπότ.
  • Ομαδική Εργασία και Συνεργασία: Οι μαθητές εργάζονται σε ομάδες, μοιράζοντας αρμοδιότητες και συνεργάζονται για την επίτευξη ενός κοινού στόχου.
  • Επίλυση Προβλημάτων: Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, τα παιδιά αντιμετωπίζουν και επιλύουν προβλήματα που προκύπτουν, αναπτύσσοντας τις δεξιότητές τους στην επίλυση προβλημάτων.
  • Κατανόηση Βασικών Εννοιών Φυσικής και Μηχανικής: Μέσα από την κατασκευή και τον έλεγχο των ρομπότ, οι μαθητές μαθαίνουν για τη δύναμη, την κίνηση και τις μηχανικές αρχές.

Το SumoBots δεν είναι απλώς ένα διασκεδαστικό παιχνίδι, αλλά μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική εμπειρία που προάγει τη μάθηση μέσα από τη δράση και την πρακτική εφαρμογή των θεωρητικών γνώσεων.

Εργαστήρια ρομποτικής

οι εγγραφές ξεκίνησαν

Εξ'
αποστάσεως