Οι εγγραφές στο Robotakia Summer Camp 2024 συνεχίζονται!

Για αυτό το καλοκαίρι, ετοιμάσαμε για τους μαθητές μας, με πολλή αγάπη και κέφι, ένα μοναδικό Summer Camp!
Μάθε περισσότερα

Οι μαθητές του τμήματος Ρομποτικής από την Ε’ Δημοτικού μέχρι την ΣΤ’ Δημοτικού εργάστηκαν σε ένα πρωτοποριακό project με θέμα “Smart Home-Office Assistant”. Το πρόγραμμα εισάγει τους μαθητές σε βασικές έννοιες μηχανικής μάθησης και τη δημιουργία λειτουργικών συστημάτων για αυτοματοποίηση γραφείου μέσω ηχητικής αναγνώρισης και εντολών. 

Εκπαιδευτικά Οφέλη 

Μέσα από το πρόγραμμα, οι μαθητές: 

  • Μαθαίνουν βασικές αρχές μηχανικής μάθησης, αναπτύσσοντας συστήματα που αναγνωρίζουν και κατηγοριοποιούν ήχους για την αυτοματοποίηση του home-office. 
  • Εισάγονται στο Stretch 3: Με τη χρήση του Stretch 3, κατανοούν πώς να συνδέουν και να προγραμματίζουν εισόδους και εξόδους, ενισχύοντας τις γνώσεις τους στη ρομποτική και τον προγραμματισμό. 
  • Δημιουργούν ψηφιακό βοηθό: Ενσωματώνουν την αναγνώριση ομιλίας και αναπτύσσουν έναν ψηφιακό βοηθό, μαθαίνοντας να χρησιμοποιούν αισθητήρες και οθόνες, καθώς και να συνδέουν ανεμιστήρες και να προγραμματίζουν αντιδράσεις σε φωνητικές εντολές για τη βελτιστοποίηση του εργασιακού χώρου. 
  • Συνδέουν το Stretch 3 με το ChatGPT: Προχωρούν στη διαδραστική επικοινωνία, ενισχύοντας τις δεξιότητές τους στον προγραμματισμό και την τεχνητή νοημοσύνη. 
  • Σχεδιάζουν και κατασκευάζουν μακέτες σπιτιού: Εφαρμόζουν συνδυαστικά τις γνώσεις τους σε σενάρια πραγματικής ζωής, προγραμματίζοντας το Stretch 3 για τον έλεγχο λειτουργιών ενός έξυπνου σπιτιού. 

Τεχνικές και Λειτουργίες 

  • Ηχητική Αναγνώριση: Οι μαθητές δημιουργούν συστήματα για την κατηγοριοποίηση ήχων, κατανοώντας τις βασικές έννοιες της μηχανικής μάθησης και αναλύοντας την εκπαίδευση μοντέλων. 
  • Χρήση Stretch 3: Μαθαίνουν τη σύνδεση και τον προγραμματισμό του Stretch 3 για διάφορες εφαρμογές, όπως ο έλεγχος αισθητήρων και εξαρτημάτων. 
  • Δημιουργία Ψηφιακού Βοηθού: Ενσωματώνουν αναγνώριση ομιλίας στο Stretch 3, δημιουργώντας έναν ψηφιακό βοηθό που αντιδρά σε φωνητικές εντολές. 
  • Σύνδεση με ChatGPT: Επιτρέπουν διαδραστική επικοινωνία και εκτέλεση σύνθετων εντολών. 
  • Κατασκευή Μακέτας Σπιτιού: Σχεδιάζουν και κατασκευάζουν μακέτες σπιτιών, ενσωματώνοντας και προγραμματίζοντας το Stretch 3 για τον έλεγχο λειτουργιών. 

Το πρόγραμμα προσφέρει στους μαθητές μια σφαιρική εκπαίδευση στις σύγχρονες τεχνολογίες, ενισχύοντας τις δεξιότητές τους στον προγραμματισμό, τη ρομποτική και τη μηχανική μάθηση, ενώ ταυτόχρονα τους ενθαρρύνει να εφαρμόζουν τη γνώση τους σε πρακτικές εφαρμογές. 

Εργαστήρια ρομποτικής

οι εγγραφές ξεκίνησαν

Εξ'
αποστάσεως