Οι εγγραφές στο Robotakia Summer Camp 2024 συνεχίζονται!

Για αυτό το καλοκαίρι, ετοιμάσαμε για τους μαθητές μας, με πολλή αγάπη και κέφι, ένα μοναδικό Summer Camp!
Μάθε περισσότερα

Οι μαθητές του τμήματος Κύκλος Ρομποτικής Advanced Robotics 1 έφτιαξαν ένα Project με θέμα “Ρομποτικοί Βραχίονες με Microbit” 

Εκπαιδευτικά Οφέλη 

Μέσα από αυτό το Project, οι μαθητές έρχονται σε επαφή με προηγμένες αρχές ρομποτικής και προγραμματισμού, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα Microbit. Μαθαίνουν να δημιουργούν και να προγραμματίζουν ρομποτικούς βραχίονες για βιομηχανικές εφαρμογές, αναπτύσσοντας δεξιότητες στην ηλεκτρονική, τη μηχανική και τον προγραμματισμό. Η πρακτική εφαρμογή ενισχύει την κατανόηση των αρχών λειτουργίας των ρομποτικών συστημάτων και τη σημασία του συντονισμού και της συνεργασίας μεταξύ των διαφόρων μερών του συστήματος. 

Περιγραφή Project 

Το Project περιλαμβάνει ένα εργοστάσιο με ρομποτικούς βραχίονες, σχεδιασμένους να λειτουργούν συντονισμένα για την αποτελεσματική μεταφορά και διαχείριση βαρέων αντικειμένων. Η περιγραφή αφορά ένα σύνολο τριών ρομποτικών βραχιόνων που συνεργάζονται για τη μεταφορά κινητήρων και πλαισίων αυτοκινήτων από την περιοχή της αποθήκης στη γραμμή παραγωγής. 

Λειτουργία και Δομή των Ρομποτικών Βραχιόνων 

1. Σερβο Βάσης: Υπεύθυνο για την περιστροφική κίνηση του ρομποτικού βραχίονα δεξιά και αριστερά. Επιτρέπει στον βραχίονα να κατευθύνεται προς την επιθυμητή θέση για πιάσιμο ή απόθεση φορτίου. 

2. Δύο Μεσαία Σέρβο: Ρυθμίζουν την κίνηση του βραχίονα πάνω-κάτω και μπροστά-πίσω. Επιτρέπουν στον βραχίονα να προσαρμόζει τη θέση του για να φτάσει σε διαφορετικά ύψη και βάθη, διευκολύνοντας την ακριβή τοποθέτηση του φορτίου. 

3. Σερβο Δαγκάνας: Αφιερωμένο στη λειτουργία της δαγκάνας, επιτρέπει στον βραχίονα να ανοίγει και να κλείνει τη δαγκάνα για να πιάνει ή να αφήνει το φορτίο. Η λεπτομερής έλεγχος της δαγκάνας είναι κρίσιμη για την ασφαλή και ακριβή μεταχείριση φορτίων. 

Συνεργασία και Συντονισμός 

Οι τρεις ρομποτικοί βραχίονες λειτουργούν συντονισμένα για την εκτέλεση εργασιών μεταφοράς. Ένας από τους βραχίονες αναλαμβάνει τον ρόλο του μεταφορέα του φορτίου στους υπόλοιπους, επιτρέποντας την αποτελεσματική διαχείριση και τοποθέτηση φορτίων με ακρίβεια και ταχύτητα. Αυτή η συνεργατική διαδικασία καθιστά το σύστημα ιδανικό για εφαρμογές όπου απαιτείται η γρήγορη και αξιόπιστη μετακίνηση αντικειμένων. 

Το Project αυτό προσφέρει στους μαθητές μια μοναδική ευκαιρία να κατανοήσουν και να εφαρμόσουν σύνθετες έννοιες της ρομποτικής και του προγραμματισμού, ενώ παράλληλα αναπτύσσουν πρακτικές δεξιότητες που θα τους φανούν χρήσιμες στις μελλοντικές τους σπουδές και καριέρες. 

Εργαστήρια ρομποτικής

οι εγγραφές ξεκίνησαν

Εξ'
αποστάσεως