Οι εγγραφές στο Robotakia Summer Camp 2024 συνεχίζονται!

Για αυτό το καλοκαίρι, ετοιμάσαμε για τους μαθητές μας, με πολλή αγάπη και κέφι, ένα μοναδικό Summer Camp!
Μάθε περισσότερα

Οι μαθητές του τμήματος Ρομποτική με Lego Spike Essential για παιδιά Α’ και Β’ Δημοτικού έφτιαξαν ένα project με θέμα  “Ο θησαυρός του χρυσόψαρου!” 

Εκπαιδευτικά οφέλη 

Μέσα από τις κατασκευές, τα παιδιά γνωρίζουν θεμελιώδεις αρχές μηχανικής και προγραμματισμού! Με τη σύνδεση του hub με τον κινητήρα, παρατηρούν την κίνηση της κάθε κατασκευής και μαθαίνουν να εξηγούν. Παράλληλα, μέσω του κώδικα, ενισχύουν τη μαθηματική τους σκέψη, καθώς χρειάζεται να χρησιμοποιούν αριθμούς για τις περιστροφές και το χρόνο. 

Το project μας αποτελεί αναπαράσταση μιας πειρατικής περιπέτειας. 

Σε έναν πειρατικό κόλπο της Καραϊβικής, ο πειρατής Ρομπο ο οποίος έψαχνε απεγνωσμένα για ένα σύμβολο που θα κοσμούσε τη σημαία του καραβιού του. Αν και είχε πολλές νίκες και μεγάλα κατορθώματα ένιωθε ότι κάτι έλειπε για να δείξει την αληθινή του επιβλητικότητα. Μια μέρα, αποφάσισε να ξεκινήσει την νέα περιπέτεια του για να βρει τον μυθικό θησαυρό του χρυσόψαρου στο πιο απομακρυσμένο νησί. Έτσι ξεκίνησε να μαζεύει την άγκυρα για να φύγει όμως δυσκολευόταν και είδε πως η άγκυρα του πλοίου μπλέχτηκε σε δίχτυα και δεν μπορούσε να φύγει. Εκεί που ήταν προβληματισμένος για το ταξίδι του, τον βλέπει ένα καβούρι και τον ρώτησε τι του συνέβη αφού του εξήγησε τι έχει συμβεί ο κάβουρας ήταν πρόθυμος να τον βοηθήσει με την συμφωνία να τον πάρει μαζί του στο νησί του θησαυρού. Ο Pομπο με μεγάλη χαρά και χωρίς δεύτερη σκέψη δέχτηκε και ο κάβουρας βούτηξε στο βυθό να κόψει τα δίχτυα. Ο Ρoμπο ένιωσε ευγνωμοσύνη για την απρόσμενη βοήθεια και εκτός από το να τον πάρει μαζί του αποφάσισε να το χρησιμοποιήσει ως σύμβολο στη σημαία του πλοίου του ξεκινώντας παρέα το μακρινό ταξίδι για να βρουν το θησαυρό του χρυσόψαρου!   

Τεχνικές και λειτουργίες 

Καράβι : Με lego kit Spike Essential φτιάχνουμε το πειρατικό καράβι της ιστορίας μας. Χρησιμοποιήθηκαν δύο κινητήρες και προγραμματίστηκαν ώστε να περιστρέφονται, δημιουργώντας την απαραίτητη κίνηση για να πλέει το πλοίο στη θάλασσα. Η σωστή σύνδεση των αξόνων είναι απαραίτητη για να παραμείνει το πλοίο σταθερό. 

Καβούρι : Με το LEGO kit Spike Essential, φτιάχνουμε το καβούρι, έναν από τους πρωταγωνιστές της ιστορίας. Χρησιμοποιήθηκαν δύο κινητήρες, ένας σε κάθε πλευρά, ώστε να αντιστοιχούν στα πόδια του καβουριού. Με τη σωστή σύνδεση αξόνων και σφηνών, προγραμματίστηκαν να περιστρέφονται, δίνοντας πλάγια κίνηση δεξιά και αριστερά. 

Χρυσόψαρο : Με το LEGO kit Spike Essential, φτιάχνουμε το χρυσόψαρο, που φυλάει τον θησαυρό της ιστορίας. Χρησιμοποιήθηκαν δύο κινητήρες, με τον καθένα να ελέγχει ένα μέρος του ψαριού: ο ένας το πάνω μέρος και ο άλλος το κάτω μέρος. Αυτή η κίνηση προγραμματίστηκε ώστε να μιμείται τον τρόπο με τον οποίο τα ψάρια κινούνται για να κολυμπήσουν. 

Εργαστήρια ρομποτικής

οι εγγραφές ξεκίνησαν

Εξ'
αποστάσεως