Οι εγγραφές στο Robotakia Summer Camp 2024 συνεχίζονται!

Για αυτό το καλοκαίρι, ετοιμάσαμε για τους μαθητές μας, με πολλή αγάπη και κέφι, ένα μοναδικό Summer Camp!
Μάθε περισσότερα

Οι μαθητές του τμήματος Ρομποτική με Lego Spike Essential για παιδιά Α’ και Β’ Δημοτικού έφτιαξαν ένα project με θέμα “Μια μπαλαρίνα στους Ολυμπιακούς Αγώνες!” 

Εκπαιδευτικά οφέλη 

Μέσα από τις κατασκευές τα παιδιά έρχονται σε επαφή με βασικές έννοιες μηχανικής και προγραμματισμού! Μέσα από τη σύνδεση hub με κινητήρα αρχίζουν να παρατηρούν τον τρόπο που κινείται η εκάστοτε κατασκευή. Συνάμα μέσα από τον κώδικα εξασκούν και τη μαθηματική σκέψη καθώς καλούνται να χρησιμοποιήσουν αριθμούς τόσο για τις περιστροφές όσο και για το χρόνο. 

Το project μας αποτελεί αναπαράσταση ενός παραμυθιού. 

Μια μέρα σε ένα βασίλειο μακριά, πραγματοποιήθηκαν οι ολυμπιακοί αγώνες. Ο ποδηλάτης, ο αθλητής που έκανε μονόζυγο, ο σκιέρ και ο αρσιβαρίστας παρακολουθούνταν από χιλιάδες θεατές που παρακολουθούσαν με ενθουσιασμό κάθε αγώνα. 

Οι αθλητές προπονούνταν χρόνια και ήταν σίγουροι για την επιτυχία τους. Κάνανε πλάκα μεταξύ τους για το ποιος θα πάρει το χρυσό μετάλλιο. 

Όμως, μια μπαλαρίνα που είχε μεγάλη αγάπη για τον χορό ήθελε να συμμετάσχει κι αυτή στους αγώνες. Παρότι όλοι αμφισβήτησαν την ικανότητά της, εκείνη δεν το έβαλε κάτω. Με πολλή αγωνία και αποφασιστικότητα, προπονήθηκε σκληρά και ετοιμάστηκε για τον μεγάλο αγώνα. Οι υπόλοιποι αθλητές δεν την υπολόγιζαν ως σοβαρό αντίπαλο, αντίθετα ήταν σίγουροι για την αποτυχία της και ότι ο κόσμος θα την κοροϊδεύει μετά την παράστασή της. 

 Και ήρθε η μέρα των αγώνων. Αν και ήταν η νεότερη και πιο ανεμπόδιστη αθλήτρια, εκείνη αποφάσισε να δώσει τον καλύτερο της εαυτό. Και καθώς η μπαλαρίνα χόρευε με χάρη , οι θεατές είδαν την ομορφιά και την μοναδικότητά της. 

Και τελικά, όταν ανακοινώθηκε ο νικητής, η μπαλαρίνα ήταν εκείνη που τερμάτισε πρώτη! Με χαμόγελο στο πρόσωπό της, έκανε μια μικρή υπόκλιση στο κοινό και το βασίλειο όλο ξέσπασε σε χειροκροτήματα και επαίνους. Όλοι οι αθλητές έμειναν έκπληκτοι αλλά αφού μαγεύτηκαν και οι ίδιοι με την παρουσία της, της έδωσαν θερμά συγχαρητήρια! Η μπαλαρίνα πήρε την πρώτη θέση και πήρε το χρυσό μετάλλιο και μετά ακολούθησαν στις επόμενες θέσεις οι υπόλοιποι αθλητές! 

Και έτσι, η μπαλαρίνα απέδειξε ότι με αγάπη, πίστη και προσπάθεια, μπορεί να επιτύχει τα αδιανόητα. Και από εκείνη την ημέρα και πέρα, ο χορός έγινε κι αυτός ένα μεγάλο μέρος των ολυμπιακών αγώνων. 

Τεχνικές και λειτουργίες 

Μπαλαρίνα : Με lego kit Spike Essential φτιάχνουμε μια μπαλαρίνα. Χρησιμοποιούμε δύο κινητήρες ώστε να δώσουν κίνηση, για αυτό και χρησιμοποιούμε ροζ εντολές, κάνοντας τη μπαλαρίνα μας να χορεύει. Τέλος προσθέτουμε και ήχο. 

Ποδηλάτης: Με lego kit Spike Essential φτιάχνουμε έναν ποδηλάτη. Χρησιμοποιούμε έναν κινητήρα και με τη σωστή σύνδεση του άξονα προγραμματίζουμε τον ποδηλάτη να κινείται μπροστά με τη βοήθεια της επανάληψης. 

Μονόζυγο: Με lego kit Spike Essential φτιάχνουμε ένα μονόζυγο. Χρησιμοποιούμε δύο κινητήρες ώστε να δώσουν κίνηση, για αυτό και χρησιμοποιούμε ροζ εντολές. Τέλος χρησιμοποιούμε το εικονίδιο της επανάληψης ώστε να επαναλαμβάνει την κίνηση. 

Σε όλες τις κατασκευές βάζουμε τους κινητήρες σε θέση 0 και χρησιμοποιούμε icon blocks ως οριζόντιο κώδικα. 

Εργαστήρια ρομποτικής

οι εγγραφές ξεκίνησαν

Εξ'
αποστάσεως