Οι εγγραφές στο Robotakia Summer Camp 2024 συνεχίζονται!

Για αυτό το καλοκαίρι, ετοιμάσαμε για τους μαθητές μας, με πολλή αγάπη και κέφι, ένα μοναδικό Summer Camp!
Μάθε περισσότερα

Οι μαθητές του τμήματος EV3 Advanced για παιδιά Ε’ και ΣΤ’ δημοτικού δημιούργησαν ένα συναρπαστικό project με θέμα μια αγωνιστική πίστα!

Εκπαιδευτικά Οφέλη

  1. Κατασκευή και Βελτιστοποίηση Ρομποτικών Οχημάτων: Οι μαθητές ασχολούνται με την κατασκευή και την αναβάθμιση ρομποτικών οχημάτων, ενισχύοντας τις μηχανολογικές τους γνώσεις.
  2. Σχεδιασμός και Προγραμματισμός Εφαρμογών: Χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα MIT App Inventor, οι μαθητές μαθαίνουν να σχεδιάζουν και να προγραμματίζουν πραγματικές εφαρμογές για android συσκευές.
  3. Εξάσκηση στον Χειρισμό Ρομποτικών Οχημάτων: Οι μαθητές εξασκούνται στον χειρισμό των ρομποτικών οχημάτων, αναπτύσσοντας δεξιότητες ελέγχου και ακρίβειας.
  4. Ανάπτυξη Συνεργατικότητας: Κατά τη διαδικασία σχεδίασης και διακόσμησης της μακέτας, οι μαθητές συνεργάζονται, ενισχύοντας την ομαδική εργασία και τις διαπροσωπικές τους σχέσεις.
  5. Επικοινωνιακές Ικανότητες: Οι μαθητές παρουσιάζουν και εξηγούν το project τους, βελτιώνοντας τις ικανότητές τους στην επικοινωνία και τη δημόσια παρουσίαση.

Αναπαράσταση Αγωνιστικής Πίστας

Δημιουργήσαμε μια εντυπωσιακή αγωνιστική πίστα, όπου τα δύο ρομπότ-φόρμουλες ανταγωνίζονται σε έναν αγώνα ταχύτητας. Το ένα ρομπότ, που ελέγχεται με την κλίση του tablet, είναι σχεδιασμένο για γρήγορη επιτάχυνση σε ευθείες, ενώ το άλλο, που ελέγχεται με κουμπιά, έχει καλύτερο έλεγχο στις στροφές.

Μέσω των δύο διαφορετικών εφαρμογών που φτιάξαμε με τους μαθητές, οι χρήστες μπορούν να ελέγχουν την ταχύτητα και την κατεύθυνση των ρομπότ τους, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις της αγωνιστικής πίστας.

Επίσης, προγραμματίσαμε τα δικά μας φανάρια εκκίνησης, με το micro:bit και την επέκταση φαναριών STOP:bit της Kitronik.

Αυτή η ιδέα δίνει στους μαθητές την ευκαιρία να εξερευνήσουν την ανταγωνιστική πτυχή της τεχνολογίας ενώ παράλληλα βελτιώνουν τις δεξιότητές τους στον προγραμματισμό και τον έλεγχο των ρομπότ.

Τεχνικές Πληροφορίες

Διαθέτουμε δύο ρομπότ-αυτοκίνητα, τα οποία κινούνται με τους δύο μεγάλους κινητήρες του πακέτου Lego Mindstorms EV3. Κάθε ρομπότ συνοδεύεται από μια εφαρμογή για android συσκευές, φτιαγμένη με το MIT App Inventor. Το ένα ρομπότ κινείται με τέσσερα πλήκτρα – πάνω, κάτω, δεξιά, αριστερά – που βρίσκονται στην οθόνη του tablet, ενώ το άλλο ρομπότ κινείται ανάλογα με την κλίση του tablet. Και στις δύο εφαρμογές υπάρχουν κουμπιά για τη σύνδεση και αποσύνδεση του EV3, το οποίο συνδέεται με την εφαρμογή μέσω Bluetooth.

Με αυτό το project, οι μαθητές όχι μόνο διασκεδάζουν αλλά και αποκτούν πολύτιμες γνώσεις και δεξιότητες στον τομέα της ρομποτικής και του προγραμματισμού.

Εργαστήρια ρομποτικής

οι εγγραφές ξεκίνησαν

Εξ'
αποστάσεως