Οι εγγραφές στο Robotakia Summer Camp 2024 συνεχίζονται!

Για αυτό το καλοκαίρι, ετοιμάσαμε για τους μαθητές μας, με πολλή αγάπη και κέφι, ένα μοναδικό Summer Camp!
Μάθε περισσότερα

Οι μαθητές του “Εισαγωγικά εργαστήρια κατασκευών και προγραμματισμού για παιδιά 4-6 ετών” έφτιαξαν ένα project με θέμα “Ένας αγώνας χόκεϊ μετά μουσικής!” 

Εκπαιδευτικά οφέλη 

Μέσα από τις κατασκευές, τα παιδιά αναπτύσσουν τη φαντασία τους. Μαθαίνουν να επιλύουν προβλήματα που προκύπτουν και συνάμα αναπτύσσουν τόσο τις μηχανικές όσο και τις οπτικοκινητικές δεξιότητες. Εισάγονται στην έννοια του κώδικα και του προγραμματισμού και αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι ο μηχανισμός των κατασκευών κινείται είτε χειροκίνητα είτε ηλεκτρονικά. 

Το project μας αποτελεί μια αναπαράσταση ενός παραμυθιού. 

Ο μικρός Sam ζει στην Παγωμένη χώρα. Εκεί ο ήλιος δύει νωρίς και δεν έχει πολλά να κάνει. Το αγαπημένο του παιχνίδι είναι μια χειροκίνητη σβούρα! Μια μέρα που έπαιζε κοντά στην Παγωμένη λίμνη, η σβούρα του γλίστρησε πάνω στον πάγο. Ο στροβιλισμός της σβούρας στον πάγο ,άρχιζε να βγάζει μια μαγευτική μελωδία! Τότε ο Sam σκέφτηκε τι θα μπορούσε να κάνει για να παράγει μόνος του ήχο! Μα τι άλλο από ένα παιχνίδι χόκεϊ στον πάγο; Φόρεσε τον εξοπλισμό του και άρχισε να κάνει εξάσκηση στον πάγο! Πράγματι, τα πατίνια του δημιουργούσαν μια όμορφη μελωδία και ο Sam άρχισε να κάνει περισσότερες στροφές στον πάγο! Κάθε μέρα εξασκούσε το χόκεϊ στον πάγο! Όλο και περισσότερα παιδιά τον έβλεπαν κ ήθελαν να συμμετέχουν! Έτσι δημιούργησαν τις ομάδες χόκεϊ και όρισαν την ημερομηνία του αγώνα! Όμως δε θα ήταν ένας απλώς αγώνας χόκεϊ! Θα ήταν ένας μουσικός αγώνας χόκεϊ! Η μέρα του αγώνα κατέφτασε και η φίλη του η Sara πρότεινε να συντροφεύει το μουσικό αγώνα με τα ντραμς της! Όλος ο κόσμος χειροκροτούσε από ενθουσιασμό απολαμβάνοντας συνάμα το θέαμα αλλά και τη μουσική! 

Τεχνικές πληροφορίες 

Hockey Player : Με το kit early simple machines  κατασκευάσαμε έναν παίκτη χόκεϊ η οποίος κινεί το μπαστούνι του χειροκίνητα με τη σωστή σύμπλεξη γραναζιών και αξόνων. Πιο συγκεκριμένα, περιστρέφοντας τα γρανάζια, κινείται το μπαστούνι του παίκτη το οποίο με τη σειρά του χτυπάει τη μπάλα χόκεϊ. 

Σβούρα: Με το kit early simple machines κατασκευάσαμε μια σβούρα. Η κατασκευή είναι απλή χειροκίνητη. Πιο συγκεκριμένα, με το χέρι μας δίνουμε ώθηση στο μηχανισμό, ξεκινάμε να περιστρέφουμε τον άξονα της σβούρας, μετράμε μέχρι το 5 και τραβάμε ψηλά το μηχανισμό ώστε να γυρίσει η σβούρα. 

Sara drummer: Στη συγκεκριμένη κατασκευή χρησιμοποιήσαμε  kit early simple machines κομμάτια και lego WeDo parts. Η κατασκευή αυτή είναι μια μικρογραφία ενός μουσικού οργάνου, δηλαδή τα ντραμς. Για να λειτουργήσει χρησιμοποιήσαμε hub και κινητήρα. Ο μηχανισμός του είναι ηλεκτρονικός. Το hub δίνει τις εντολές και ο κινητήρας κουνάει την κατασκευή. Συνδέσαμε τους δύο άξονες με τις μπαγκέτες που χρησιμοποιούνται στα τύμπανα ώστε να γυρνάνε και να παράγουν ήχο. Προγραμματίσαμε τον κινητήρα να κινείται με μεσαία ταχύτητα με τη βοήθεια του tablet συνδέοντας το hub. Τέλος, προσθέτουμε την επανάληψη στον κώδικα, δηλαδή να μη σταματάει ποτέ μόνο εάν πατήσω στοπ. 

Εργαστήρια ρομποτικής

οι εγγραφές ξεκίνησαν

Εξ'
αποστάσεως