Οι εγγραφές στο Robotakia Summer Camp 2024 συνεχίζονται!

Για αυτό το καλοκαίρι, ετοιμάσαμε για τους μαθητές μας, με πολλή αγάπη και κέφι, ένα μοναδικό Summer Camp!
Μάθε περισσότερα

Λεπτομέρειες

Ηλικίες
Για μαθητές Ε' και ΣΤ' Δημοτικού
Διάρκεια
90 λεπτά
Συχνότητα
Μία φορά την εβδομάδα
Μέγεθος τμήματος
Έως 10 παιδιά
Κόστος
765,00 ανά έτος (προεξοφλείτε 85€ ανά 4 εργαστήρια)
(36 εργαστήρια)
Στον κύκλο «Ρομποτική και Τεχνητή Νοημοσύνη με Lego Mindstorms EV3 και Microbit», τα παιδιά εισέρχονται σε έναν κόσμο ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης. Χρησιμοποιώντας τους εκπαιδευτικούς εξοπλισμούς Lego Mindstorms EV3, Microbit με αισθητήρες Easy Plug της Keyestudio και Maqueen, αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους δημιουργώντας εντυπωσιακά και σύνθετα έργα.

Το πρόγραμμα σπουδών επιτρέπει στους μαθητές, μέσω του προγραμματισμού των κατασκευών τους, να εμβαθύνουν σε βασικές προγραμματιστικές τεχνικές και έννοιες όπως οι μεταβλητές, οι δομές επανάληψης και επιλογής, προετοιμάζοντάς τα για πιο εξειδικευμένες τεχνικές προγραμματισμού στο μέλλον. Κατά τη διάρκεια του κύκλου, οι μαθητές μας υλοποιούν ολοκληρωμένα projects που συνδυάζουν την Τεχνητή Νοημοσύνη με κυκλώματα και τον μικροελεγκτή Microbit.

Χρησιμοποιούν τεχνολογίες όπως το 3D Printing και το Laser Cutting για να σχεδιάζουν και να κατασκευάζουν δισδιάστατα και τρισδιάστατα αντικείμενα. Μέσα από αυτά τα έργα, τα παιδιά κατανοούν καλύτερα τη λειτουργία αυτών των τεχνολογιών, αναπτύσσοντας τις ικανότητές τους στην επίλυση προβλημάτων και την καινοτομία. Η διαδικασία αυτή ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα, την κριτική σκέψη και την πρακτική εφαρμογή της γνώσης, δίνοντας στα παιδιά τη δυνατότητα να ανακαλύψουν νέες ιδέες και να υλοποιήσουν πρωτοποριακές λύσεις.

Τα εργαστήρια περιλαμβάνουν επίσης τη χρήση του Maqueen, ενός STEM εκπαιδευτικού ρομπότ, που προσφέρει πολλαπλές δυνατότητες και εφαρμογές. Το Maqueen διαθέτει αισθητήρες εντοπισμού γραμμής, υπερήχων και LED, επιτρέποντας στα παιδιά να πειραματιστούν με αγωνιστικές τεχνικές, όπως το Follow Line, και να εξερευνήσουν διάφορα σενάρια αυτοματισμού και ρομποτικής κίνησης.

Η συνεργασία σε ομάδες τα βοηθάει να μάθουν να επικοινωνούν αποτελεσματικά και να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους, καλλιεργώντας παράλληλα τις κοινωνικές τους δεξιότητες. Μέσα από τα εργαστήρια, οι μαθητές μας μαθαίνουν να σχεδιάζουν και να υλοποιούν τις ιδέες τους, να συνεργάζονται ομαδικά, να εκτελούν δοκιμές και βελτιώσεις, και να παρουσιάζουν αποτελεσματικά τα έργα τους.

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για διαγωνισμούς ρομποτικής, ο κύκλος σπουδών περιέχει εισαγωγικά εργαστήρια που προσφέρουν τις βασικές γνώσεις και δεξιότητες για να μπορέσουν οι μαθητές μας να ανταποκριθούν με επιτυχία σε αυτές τις προκλήσεις, μέσω μιας συναρπαστικής εκπαιδευτικής διαδικασίας που τα παιδιά αντιλαμβάνονται ως παιχνίδι.

Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί τον συναρπαστικό κόσμο της ρομποτικής και της τεχνητής νοημοσύνης, προσφέροντας στα παιδιά σας τα εργαλεία για να αναπτύξουν τις δεξιότητες του μέλλοντος!

Οι εξοπλισμοί που θα χρησιμοποιηθούν στον κύκλο εργαστηρίων είναι:
 • Lego Mindstorms EV3
 • Microbit και Αισθητήρες Easy Plug της Keyestudio
 • Maqueen
 • Laser Cutter
 • 3D Printer

Όλος ο απαιτούμενος εξοπλισμός για την διεξαγωγή των εργαστηρίων στα Robotakia διατίθεται από εμάς. Τα παιδιά εργάζονται σε δυάδες. Ο κύκλος των 36 εργαστηρίων έχει συνολική διάρκεια περίπου ένα σχολικό έτος. Στο τέλος του έτους, τα παιδιά λαμβάνουν έπαινο / βεβαίωση συμμετοχής. Επιπλέον, όσα παιδιά το επιθυμούν θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε ομάδες και να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους στο Robotakia Festival !

Σημαντικό: Χρειάζεται να πραγματοποιήσετε μία ξεχωριστή εγγραφή για κάθε παιδί, σε περίπτωση που εγγράφετε αδέρφια.

Έκπτωση για αδέρφια
Για αδέρφια, λαμβάνετε έκπτωση 6% για κάθε παιδί. Για να λάβετε την έκπτωση για τα αδέρφια, χρειάζεται να γράψετε στο πεδίο «Κωδικός Κουπονιού» παραπάνω την λέξη ΑΔΕΡΦΙΑ και να πατήσετε το κουμπί «Εφαρμογή κουπονιού».
Έκπτωση προεξόφλησης – ισχύει μέχρι 31/8
Για προεξόφληση ετήσιου κύκλου, λαμβάνετε έκπτωση 6% . Για να λάβετε την έκπτωση προεξόφλησης, χρειάζεται να γράψετε στο πεδίο «Κωδικός Κουπονιού» παραπάνω την λέξη ΠΡΟΕΞΟΦΛΗΣΗ και να πατήσετε το κουμπί «Εφαρμογή κουπονιού».
Έκπτωση προεξόφλησης για αδέρφια – ισχύει μέχρι 31/8
Για προεξόφληση ετήσιου κύκλου για αδέρφια, λαμβάνετε έκπτωση 12% . Για να λάβετε την έκπτωση προεξόφλησης για αδέρφια, χρειάζεται να γράψετε στο πεδίο «Κωδικός Κουπονιού» παραπάνω την λέξη ΠΡΟΕΞΟΦΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΔΕΡΦΙΑ και να πατήσετε το κουμπί «Εφαρμογή κουπονιού».

Λεπτομέρειες

Ηλικίες
Για μαθητές Ε' και ΣΤ' Δημοτικού
Διάρκεια
90 λεπτά
Συχνότητα
Μία φορά την εβδομάδα
Μέγεθος τμήματος
Έως 10 παιδιά
Κόστος
765,00 ανά έτος (προεξοφλείτε 85€ ανά 4 εργαστήρια)
(36 εργαστήρια)

Επιτυχίες & project του εργαστηρίου

 1. Βιομηχανικά Ρομπότ
 2. 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση
 3. 4ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση
 4. 5ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση
 5. Ηλεκτρονικές μελωδίες με Microbit
 6. Εξερευνώντας τον Πλανήτη Άρη

Έχετε ερωτήσεις;

Απαντάμε τις συχνότερες ερωτήσεις σας σε μία πολύ χρήσιμη σελίδα.