Οι εγγραφές στο Robotakia Summer Camp 2024 συνεχίζονται!

Για αυτό το καλοκαίρι, ετοιμάσαμε για τους μαθητές μας, με πολλή αγάπη και κέφι, ένα μοναδικό Summer Camp!
Μάθε περισσότερα

Προτεινόμενη προηγούμενη εμπειρία

  1. Ρομποτική και Τεχνητή Νοημοσύνη με Lego MindStorms EV3 και Microbit

Λεπτομέρειες

Ηλικίες
Για μαθητές ΣΤ' δημοτικού Α' Γυμνασίου
Διάρκεια
90 λεπτά
Συχνότητα
Μία φορά την εβδομάδα
Μέγεθος τμήματος
Έως 10 μαθητές
Κόστος
765,00 ανά έτος (προεξοφλείτε 85€ ανά 4 εργαστήρια)
(36 εργαστήρια)
Στον κύκλο «Ρομποτική και Τεχνητή Νοημοσύνη με Lego MindStorms EV3 και Microbit – Advanced Challenges», τα παιδιά γνωρίζουν σε μεγαλύτερο βάθος τον κόσμο ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης. Χρησιμοποιώντας τους εκπαιδευτικούς εξοπλισμούς Lego Mindstorms EV3, Microbit με πληθώρα αισθητήρων και Maqueen, αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους δημιουργώντας σύνθετα έργα και εφαρμογές.

Το πρόγραμμα σπουδών επιτρέπει στους μαθητές να εμβαθύνουν σε μηχανολογικές τεχνικές και έννοιες εξερευνώντας τεχνικές συνδυασμού γραναζιών και αξόνων και προγραμματίζοντας κατασκευές που μελετούν φυσικά μεγέθη όπως η ταχύτητα και η τριβή. Επιπλέον, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν τις πρώτες τους εφαρμογές Android για tablet και smartphones!

Κατά τη διάρκεια του κύκλου, οι μαθητές μας υλοποιούν ολοκληρωμένα projects που συνδυάζουν την Τεχνητή Νοημοσύνη με κυκλώματα και τον μικροελεγκτή Microbit. Χρησιμοποιούν τεχνολογίες όπως το 3D Printing και το Laser Cutting για να σχεδιάζουν και να κατασκευάζουν δισδιάστατα και τρισδιάστατα αντικείμενα. Μέσα από αυτά τα έργα, τα παιδιά κατανοούν καλύτερα τη λειτουργία αυτών των τεχνολογιών, αναπτύσσοντας τις ικανότητές τους στην επίλυση προβλημάτων και την καινοτομία. Η διαδικασία αυτή ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα, την κριτική σκέψη και την πρακτική εφαρμογή της γνώσης, δίνοντας στα παιδιά τη δυνατότητα να ανακαλύψουν νέες ιδέες και να υλοποιήσουν πρωτοποριακές λύσεις.

Επιπλέον, στα εργαστήρια τα παιδιά επιχειρούν να ολοκληρώσουν αποστολές εμπνευσμένες από διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής, σκεπτόμενοι πώς να βελτιώσουν προγραμματιστικά και κατασκευαστικά τα ρομπότ τους! Μέσα από τη προετοιμασία για τους διαγωνισμούς, κερδίζουν πολύτιμη εμπειρία και τριβή με το αντικείμενο, ενώ ενισχύουν την αυτοπεποίθησή τους καθώς αντιμετωπίζουν και ξεπερνούν τις προκλήσεις.

Η συνεργασία σε ομάδες τα βοηθάει να μάθουν να επικοινωνούν αποτελεσματικά και να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους, καλλιεργώντας παράλληλα τις κοινωνικές τους δεξιότητες. Μέσα από τα εργαστήρια, οι μαθητές μας μαθαίνουν να σχεδιάζουν και να υλοποιούν τις ιδέες τους, να συνεργάζονται ομαδικά, να εκτελούν δοκιμές και βελτιώσεις, και να παρουσιάζουν αποτελεσματικά τα έργα τους.

Κατά την ολοκλήρωση του ετήσιου κύκλου, πραγματοποιείται μια ομαλή μετάβαση από τις εκπαιδευτικές γλώσσες προγραμματισμού στην Python μέσω εξειδικευμένου εκπαιδευτικού λογισμικού, προετοιμάζοντας τα παιδιά για τις υψηλού επιπέδου γλώσσες προγραμματισμού, που διδάσκονται στα τμήματα μας Advanced Robotics 1 έως 4.

Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί τον συναρπαστικό κόσμο της ρομποτικής και της τεχνητής νοημοσύνης, προσφέροντας στα παιδιά σας τα εργαλεία για να αναπτύξουν τις δεξιότητες του μέλλοντος!

Οι εξοπλισμοί που θα χρησιμοποιηθούν στον κύκλο εργαστηρίων είναι:
  • Lego Mindstorms EV3
  • Microbit και Αισθητήρες Easy Plug της Keyestudio
  • Maqueen
  • Laser Cutter
  • 3D Printer

Όλος ο απαιτούμενος εξοπλισμός για την διεξαγωγή των εργαστηρίων στα Robotakia διατίθεται από εμάς. Τα παιδιά εργάζονται σε δυάδες. Ο κύκλος των 36 εργαστηρίων έχει συνολική διάρκεια περίπου ένα σχολικό έτος. Στο τέλος του έτους, τα παιδιά λαμβάνουν έπαινο / βεβαίωση συμμετοχής. Επιπλέον, όσα παιδιά το επιθυμούν θα έχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε ομάδες και να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους στο Robotakia Festival !

Σημαντικό: Χρειάζεται να πραγματοποιήσετε μία ξεχωριστή εγγραφή για κάθε παιδί, σε περίπτωση που εγγράφετε αδέρφια.

Έκπτωση για αδέρφια
Για αδέρφια, λαμβάνετε έκπτωση 6% για κάθε παιδί. Για να λάβετε την έκπτωση για τα αδέρφια, χρειάζεται να γράψετε στο πεδίο «Κωδικός Κουπονιού» παραπάνω την λέξη ΑΔΕΡΦΙΑ και να πατήσετε το κουμπί «Εφαρμογή κουπονιού».
Έκπτωση προεξόφλησης – ισχύει μέχρι 31/8
Για προεξόφληση ετήσιου κύκλου, λαμβάνετε έκπτωση 6% . Για να λάβετε την έκπτωση προεξόφλησης, χρειάζεται να γράψετε στο πεδίο «Κωδικός Κουπονιού» παραπάνω την λέξη ΠΡΟΕΞΟΦΛΗΣΗ και να πατήσετε το κουμπί «Εφαρμογή κουπονιού».
Έκπτωση προεξόφλησης για αδέρφια – ισχύει μέχρι 31/8
Για προεξόφληση ετήσιου κύκλου για αδέρφια, λαμβάνετε έκπτωση 12% . Για να λάβετε την έκπτωση προεξόφλησης για αδέρφια, χρειάζεται να γράψετε στο πεδίο «Κωδικός Κουπονιού» παραπάνω την λέξη ΠΡΟΕΞΟΦΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΔΕΡΦΙΑ και να πατήσετε το κουμπί «Εφαρμογή κουπονιού».

Λεπτομέρειες

Ηλικίες
Για μαθητές ΣΤ' δημοτικού Α' Γυμνασίου
Διάρκεια
90 λεπτά
Συχνότητα
Μία φορά την εβδομάδα
Μέγεθος τμήματος
Έως 10 μαθητές
Κόστος
765,00 ανά έτος (προεξοφλείτε 85€ ανά 4 εργαστήρια)
(36 εργαστήρια)

Επιτυχίες & project του εργαστηρίου

  1. Ρομποτικοί Βραχίονες σε Ένα Εργοστάσιο Κατασκευής Εμπορευμάτων
  2. Αυτόματο Πότισμα με Microbit
  3. Ένας έξυπνος μεταφορέας πακέτων
  4. Αγωνιστική Πίστα

Έχετε ερωτήσεις;

Απαντάμε τις συχνότερες ερωτήσεις σας σε μία πολύ χρήσιμη σελίδα.