Ρομποτική με Lego MindStorms EV3 – Advanced challenges

720,00

Καθαρισμός

Περιγραφή

Ο κύκλος των εργαστηρίων απευθύνεται σε παιδιά που έχουν ολοκληρώσει το εργαστήριο Ρομποτική με Lego Mindstorms EV3. Τα παιδιά χρησιμοποιούν την εκπαιδευτική σειρά Lego Mindstorms EV3 καθώς και το BBC micro:bit.

Τα παιδιά εργάζονται επάνω σε projects τα οποία είναι κυρίως εμπνευσμένα από θέματα διαγωνισμών εκπαιδευτικής ρομποτικής. Παράλληλα, μαθαίνουν τις κατασκευαστικές και  προγραμματιστικές τεχνικές που χρειάζονται για την υλοποίηση των projects.

Ο κύκλος είναι ετήσιος και αποτελείται από 36 εργαστήρια, διάρκειας 90 λεπτών ενώ η παρακολούθηση είναι εβδομαδιαία.

Σε κάθε εργαστήριο συμμετέχουν έως 10 παιδιά τα οποία δουλεύουν σε ομάδες των δύο. Στο τέλος του προγράμματος, τα παιδιά λαμβάνουν έναν έπαινο/ βεβαίωση συμμετοχής.

Όσο διαρκούν τα προληπτικά μέτρα λόγω covid-19, τα παιδιά εργάζονται ατομικά, δηλαδή με ατομικούς εξοπλισμούς και σε ατομικά θρανία. Τα τμήματα αποτελούνται από το πολύ 6 έως 8 παιδιά, ανάλογα με τα τετραγωνικά της αίθουσας και τις οδηγίες των ειδικών.

Όλος ο απαιτούμενος εξοπλισμός για την διεξαγωγή των εργαστηρίων στα Robotakia διατίθεται από εμάς. Όμως, προτείνουμε οι γονεις να προμηθευτούν το Micro:bit για το σπίτι, το οποίο προγραμματίζουν τα παιδιά στα εργαστήριά μας μέσω υπολογιστή, ώστε το παιδί να μπορεί να διατηρήσει την επαφή του με τα Robotakia τόσο στον ελεύθερο χρόνο του, όσο και σε τυχόν νέο lock down, οπότε και τα εργαστήρια θα συνεχίσουν διαδικτυακά και θα χρησιμοποιήσουμε τον εν λόγω εξοπλισμό.

Επιπλέον πληροφορίες

Τοποθεσία

,

Ωράριο

, , , , , , , , , , , , ,