Ρομποτική με Lego Spike Prime για παιδιά από 5η δημοτικού μέχρι 1η Γυμνασίου

720,00

Καθαρισμός
Κωδικός: Μ/Δ Κατηγορίες: ,

Περιγραφή

Ο κύκλος των εργαστηρίων απευθύνεται σε παιδιά από 5η δημοτικού μέχρι 1η Γυμνασίου. Τα παιδιά χρησιμοποιούν την εκπαιδευτική σειρά Lego Spike Prime καθώς και το BBC micro:bit.

Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με βασικές και σύνθετες κατασκευαστικές τεχνικές (συνδεσμολογίες γραναζιών για επιτάχυνση/ επιβράδυνση, ενώσεις αξόνων για μεταφορά ενέργειας από ένα σημείο της κατασκευής σε άλλο κ.α). Επιπλέον, μαθαίνουν την λειτουργία και χρησιμοποιούν αισθητήρες όπως απόστασης, αφής, χρώματος και γυροσκόπιο. Μαθαίνουν να προγραμματίζουν τα ρομπότ τους και εμβαθύνουν σε βασικές προγραμματιστικές τεχνικές και έννοιες όπως η επανάληψη, η διακλάδωση, οι λογικές προτάσεις, οι μεταβλητές κ.α.

Επιπλέον, τα παιδιά θα χρησιμοποιήσουν το Micro:Bit και την γλώσσα προγραμματισμού MakeCode της Microsoft για να δημιουργήσουν projects που θα τους εντάξουν ομαλά στις ηλεκτρονικές κατασκευές!

Ο κύκλος είναι ετήσιος και αποτελείται από 36 εργαστήρια, διάρκειας 90 λεπτών ενώ η παρακολούθηση είναι εβδομαδιαία. Σε κάθε εργαστήριο συμμετέχουν έως 10 παιδιά τα οποία δουλεύουν σε ομάδες των δύο. Στο τέλος του προγράμματος, τα παιδιά λαμβάνουν έναν έπαινο/ βεβαίωση συμμετοχής.

Όσο διαρκούν τα προληπτικά μέτρα λόγω covid-19, τα παιδιά εργάζονται ατομικά, δηλαδή με ατομικούς εξοπλισμούς και σε ατομικά θρανία. Τα τμήματα αποτελούνται από το πολύ 6 έως 8 παιδιά, ανάλογα με τα τετραγωνικά της αίθουσας και τις οδηγίες των ειδικών.

Όλος ο απαιτούμενος εξοπλισμός για την διεξαγωγή των εργαστηρίων στα Robotakia διατίθεται από εμάς. Όμως, προτείνουμε οι γονεις να προμηθευτούν το Micro:bit για το σπίτι, το οποίο προγραμματίζουν τα παιδιά στα εργαστήριά μας μέσω υπολογιστή, ώστε το παιδί να μπορεί να διατηρήσει την επαφή του με τα Robotakia τόσο στον ελεύθερο χρόνο του, όσο και σε τυχόν νέο lock down, οπότε και τα εργαστήρια θα συνεχίσουν διαδικτυακά και θα χρησιμοποιήσουμε τον εν λόγω εξοπλισμό.

 

Επιπλέον πληροφορίες

Τοποθεσία

,

Ωράριο

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,