Ρομποτική με Lego Spike Essential – Advanced challenges

720,00

Κωδικός προϊόντος: Μ/Δ Κατηγορίες: ,

Περιγραφή

Ο κύκλος των εργαστηρίων «Ρομποτική με Lego Spike Essential – Advanced challenges» απευθύνεται σε παιδιά 2ας και 3ης δημοτικού που έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο εργαστηρίων Ρομποτική με Lego WeDo 2.0 για παιδιά 1ης και 2ας δημοτικού.

Στα εργαστήρια τα παιδιά δημιουργούν τις κατασκευές με το νέο πακέτο της Lego Spike Essential και προγραμματίζουν με Icon Blocks. Τα projects εντάσσονται σε ευρύτερες θεματικές ενότητες όπως η προστασία της άγριας φύσης , οι έξυπνες πόλεις και η μυθολογία. Στόχος μας είναι η συζήτηση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών για το περιβάλλον αλλά και η προετοιμασία τους για θέματα που συναντάνε και στη σχολική ύλη.

Μέσα από αυτό το εργαστήριο τα παιδιά θα μάθουν παράλληλα με την ρομποτική, να σχεδιάζουν και να υλοποιούν τις ιδέες τους, να συνεργάζονται ομαδικά, να εκτελούν δοκιμές και βελτιώσεις, και να παρουσιάζουν αποτελεσματικά το έργο τους!

Τα παιδιά παρακολουθούν ένα εργαστήριο την εβδομάδα, διάρκειας 90 λεπτών. Ο κύκλος των 36 εργαστηρίων έχει συνολική διάρκεια περίπου ένα σχολικό έτος. Σε κάθε εργαστήριο συμμετέχουν μέχρι και 10 παιδιά, εργαζόμενα σε ομάδες. Κάθε ομάδα υλοποιεί projects που περιλαμβάνουν σύνθετες κατασκευές με την ταυτόχρονη χρήση πολλαπλών κινητήρων και αισθητήρων Lego! Στο τέλος του έτους, τα παιδιά λαμβάνουν έπαινο / βεβαίωση συμμετοχής.

Όλος ο απαιτούμενος εξοπλισμός για την διεξαγωγή των εργαστηρίων στα Robotakia διατίθεται από εμάς. Όμως, προτείνουμε οι γονείς να διαθέτουν tablet/ laptop με  την γλώσσα προγραμματισμού Scratch Jr στο σπίτι, ώστε το παιδί να μπορεί να διατηρήσει την επαφή του με τον προγραμματισμό  στον ελεύθερο χρόνο του.

Επιπλέον πληροφορίες

Τοποθεσία

,

Ωράριο

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,