Ρομποτική με Lego και Scratch – Advanced challenges

720,00

Καθαρισμός

Περιγραφή

Ο ετήσιος κύκλος «Ρομποτική με  Lego  και  Scratch - advanced challenges» αποτελείται από 34 εργαστήρια, και απευθύνεται σε παιδιά 4ης δημοτικού και άνω που έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο εργαστηρίων Ρομποτική με Lego WeDo 2.0 και scratch για παιδιά 3ης και 4ης δημοτικού. 

Τα παιδιά χρησιμοποιούν κυρίως το ολοκαίνουργιο Lego Spike Prime αλλά και το Micro:bit με στόχο την δημιουργία πολύπλευρων και συνδυαστικών projects. Τα projects είναι ομαδικά και περιλαμβάνουν σύνθετες κατασκευές και προγραμματισμό με τη γλώσσα προγραμματισμού Scratch. Εκτός από μηχανικές κατασκευές, σύνθετους αυτοματισμούς και προσομοιώσεις, τα παιδιά υλοποιούν ψηφιακά προσχέδια των κατασκευών τους, σχεδιάζουν αντικείμενα και τα τυπώνουν στον 3D εκτυπωτή, δημιουργούν διάκοσμοαφίσες, οπτικοακουστικό υλικό, οδηγίες, παρουσιάσεις και γενικότερα υποστηρικτικό υλικό για τα project τους. Μαθαίνουν να διαχειρίζονται τον χρόνο τους και να συντονίζουν τις εργασίες τους. 

Ο κύκλος των εργαστηρίων «Ρομποτική με  Lego  και  Scratch  - advanced  challenges» αποτελείται από 36 εργαστήρια, διάρκειας 90 λεπτών το κάθε ένα. Τα παιδιά παρακολουθούν ένα εργαστήριο την εβδομάδα, ο κύκλος έχει συνολική διάρκεια περίπου ένα σχολικό έτος. Σε κάθε εργαστήριο συμμετέχουν έως 10 παιδιά που εργάζονται σε ομάδες. 

Στο τέλος του έτους, τα παιδιά λαμβάνουν έπαινο / βεβαίωση συμμετοχής.

Όσο διαρκούν τα προληπτικά μέτρα λόγω covid-19, τα παιδιά εργάζονται ατομικά, δηλαδή με ατομικούς εξοπλισμούς και σε ατομικά θρανία. Τα τμήματα αποτελούνται από το πολύ 6 έως 8 παιδιά, ανάλογα με τα τετραγωνικά της αίθουσας και τις οδηγίες των ειδικών.

Όλος ο απαιτούμενος εξοπλισμός για την διεξαγωγή των εργαστηρίων στα Robotakia διατίθεται από εμάς. Όμως, προτείνουμε οι γονεις να διαθέτουν laptop με τη την γλώσσα προγραμματισμού Scratch 3.0 στο σπίτι, ώστε το παιδί να μπορεί να διατηρήσει την επαφή του με τα Robotakia τόσο στον ελεύθερο χρόνο του, όσο και σε τυχόν νέο lock down, οπότε και τα εργαστήρια θα συνεχίσουν διαδικτυακά και θα χρησιμοποιήσουμε την εν λόγω γλώσσα.

Επιπλέον πληροφορίες

Τοποθεσία

,

Ωράριο

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,