Ρομποτική με Lego και Scratch για παιδιά 3ης και 4ης δημοτικού

720,00

Καθαρισμός
Κωδικός: Μ/Δ Κατηγορίες: ,

Περιγραφή

Τα παιδιά αποκτούν μια νέα εμπειρία στο μαγικό κόσμο της ρομποτικής! Εμβαθύνουν στη λογική του προγραμματισμού, μέσα από την οπτική γλώσσα προγραμματισμού Scratch 3.0. 

Τα παιδιά εργάζονται σε ομάδες, και υλοποιούν κατασκευές τις οποίες στη συνέχεια τις προγραμματίζουνΚάθε εργαστήριο περιλαμβάνει την κατασκευή και τον προγραμματισμό αυτοματισμού μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή. Επιπλέον, τα παιδιά θα κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην κατασκευή προσομοιώσεων και παιχνιδιών, στην τρισδιάστατη εκτύπωση, αλλά και στην υλοποίηση συνδυαστικών projects με Lego και Micro:bit! 

Ένα μικρό μέρος του κύκλου είναι αφιερωμένο στο WeDo ποδόσφαιρο, όπου τα παιδιά κατασκευάζουν και προγραμματίζουν τηλεκατευθυνόμενα οχήματα, με τα οποία στη συνέχεια δίνουν αγώνες ποδοσφαίρου. Μάλιστα, όσα το επιθυμούν μπορούν να συμμετέχουν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής, στην αντίστοιχη κατηγορία! Σε αυτή την κατηγορία ομάδες από τα Robotakia έχουν αναδειχθεί πρωταθλήτριες το 2018 και το 2019!!! Ο διαγωνισμός για το 2020 αναβλήθηκε λόγω covid-19 και ανυπομονούμε να επιστρέψουμε στους αγώνες μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες. 

Ο κύκλος των εργαστηρίων «Ρομποτική με Lego WeDo 2.0 και  Scratch»  αποτελείται από 36 εργαστήρια, διάρκειας 90 λεπτών το κάθε ένα. Τα παιδιά παρακολουθούν ένα εργαστήριο την εβδομάδα, ο κύκλος έχει συνολική διάρκεια περίπου ένα σχολικό έτος. Σε κάθε εργαστήριο συμμετέχουν έως 10 παιδιά που συνεργάζονται σε ομάδες των δύο. 

Στο τέλος του έτους, τα παιδιά λαμβάνουν έπαινο / βεβαίωση συμμετοχής.

Όσο διαρκούν τα προληπτικά μέτρα λόγω covid-19, τα παιδιά εργάζονται ατομικά, δηλαδή με ατομικούς εξοπλισμούς και σε ατομικά θρανία. Τα τμήματα αποτελούνται από το πολύ 6 έως 8 παιδιά, ανάλογα με τα τετραγωνικά της αίθουσας και τις οδηγίες των ειδικών.

Όλος ο απαιτούμενος εξοπλισμός για την διεξαγωγή των εργαστηρίων στα Robotakia διατίθεται από εμάς. Όμως, προτείνουμε οι γονεις να διαθέτουν latop με τη γλώσσα προγραμματισμού Scratch 3.0 στο σπίτι, ώστε το παιδί να μπορεί να διατηρήσει την επαφή του με τα Robotakia τόσο στον ελεύθερο χρόνο του, όσο και σε τυχόν νέο lock down, οπότε και τα εργαστήρια θα συνεχίσουν διαδικτυακά και θα χρησιμοποιήσουμε την εν λόγω γλώσσα.

Επιπλέον πληροφορίες

Τοποθεσία

,

Ωράριο

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,