Ρομποτική με Lego WeDo 2.0, για παιδιά 1ης και 2ας Δημοτικού

720,00

Καθαρισμός
Κωδικός: Μ/Δ Κατηγορίες: ,

Περιγραφή

Σε κάθε εργαστήριο τα παιδιά υλοποιούν ένα αυτοτελές project που περιλαμβάνει την κατασκευή και τον προγραμματισμό μιας ρομποτικής εφαρμογής. Τα projects αρχικά βασίζονται στο επίσημο πρόγραμμα εργαστηρίων της Lego Education ενώ σταδιακά αυξάνεται ο βαθμός δυσκολίας τους, στοχεύοντας στην βελτίωση της λεπτής κινητικότητας των παιδιών, στην καλλιέργεια της δημιουργικότητας και της φαντασίας τους και στην εμβάθυνση σε έννοιες του προγραμματισμού!

Ο κύκλος των εργαστηρίων «Ρομποτική με Lego WeDo 2.0»  αποτελείται από 36 εργαστήρια, διάρκειας 90 λεπτών το κάθε ένα και απευθύνεται σε παιδιά 1ης και 2ας δημοτικού. Τα παιδιά παρακολουθούν ένα εργαστήριο την εβδομάδα, ο κύκλος των 36 εργαστηρίων έχει συνολική διάρκεια περίπου ένα σχολικό έτος. Σε κάθε εργαστήριο συμμετέχουν έως 10 παιδιά που συνεργάζονται ανά δύο.

Στο τέλος του έτους, τα παιδιά λαμβάνουν έπαινο / βεβαίωση συμμετοχής.

Όσο διαρκούν τα προληπτικά μέτρα λόγω covid-19, τα παιδιά εργάζονται ατομικά, δηλαδή με ατομικούς εξοπλισμούς και σε ατομικά θρανία. Τα τμήματα αποτελούνται από το πολύ 6 έως 8 παιδιά, ανάλογα με τα τετραγωνικά της αίθουσας και τις οδηγίες των ειδικών.

Όλος ο απαιτούμενος εξοπλισμός για την διεξαγωγή των εργαστηρίων στα Robotakia διατίθεται από εμάς. Όμως, προτείνουμε οι γονεις να διαθέτουν tablet με τη γλώσσα προγραμματισμού Scratch JR στο σπίτι, ώστε το παιδί να μπορεί να διατηρήσει την επαφή του με τα Robotakia τόσο στον ελεύθερο χρόνο του, όσο και σε τυχόν νέο lock down, οπότε και τα εργαστήρια θα συνεχίσουν διαδικτυακά και θα χρησιμοποιήσουμε την εν λόγω γλώσσα.

Επιπλέον πληροφορίες

Τοποθεσία

,

Ωράριο

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,