Εργαστήρια προετοιμασίας για ΕΛΛΑΚ – Κατηγορία Γυμνασίου

112,40

Καθαρισμός
Κωδικός: Μ/Δ Κατηγορία:

Περιγραφή

Στο εργαστήριο αυτό, τα παιδιά θα εμβαθύνουν τις γνώσεις τους στην ρομποτική και την πληροφορική χρησιμοποιώντας ως πλατφόρμα ανάπτυξης ρομποτικών εφαρμογών και αυτοματισμών, το Raspberry Pi! Γνωρίζουν το λειτουργικό σύστημα Linux και εμβαθύνουν στον προγραμματισμό των γλωσσών C και Python που διδάχθηκαν τα προηγούμενα έτη. Συνδυάζουν τεχνολογίες web και mobile app development δημιουργωντας ολοκληρωμένα ΙΟΤ projects εμβαθύνοντας ακόμη περισσότερο στην τεχνολογία!

Χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά εξαρτήματα και εξοπλισμό, αξιοποιουν πολλά είδη αισθητήρων, ενεργοποιητών και συσκευών για τις εφαρμογές τους !

Επιπλέον, το Raspberry έχει σχετικά χαμηλό κόστος και έτσι τα παιδιά μπορούν εάν το επιθυμούν να το προμηθευτούν και να συνεχίσουν να ασχολούνται με αυτό, ως χόμπι, και στον ελεύθερο χρόνο τους στο σπίτι! Επίσης, τυχόν ηλεκτρονικός εξοπλισμός από την προηγούμενη χρονιά για τo micro:bit και το Arduino είναι συνήθως συμβατός και με το Arduino.

Ο κύκλος αποτελείται από 36 εργαστήρια των 90 λεπτών και απευθύνεται σε παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου που έχουν παρακολουθήσει τον κύκλο εργαστηρίων «Advanced Robotics – δεύτερο έτος». Σε κάθε εργαστήριο συμμετέχουν έως 10 παιδιά τα οποία δουλεύουν σε ομάδες των δύο. Στο τέλος του προγράμματος, τα παιδιά λαμβάνουν έναν έπαινο/ βεβαίωση συμμετοχής. 

Όλος ο απαιτούμενος εξοπλισμός για την διεξαγωγή των εργαστηρίων στα Robotakia διατίθεται από εμάς. Όμως, προτείνουμε οι γοείς να προμηθευτούν το Raspberry για το σπίτι, το οποίο προγραμματίζουν τα παιδιά στα εργαστήριά μας μέσω υπολογιστή, ώστε το παιδί να μπορεί να διατηρήσει την επαφή του με τα Robotakia τόσο στον ελεύθερο χρόνο του, όσο και σε τυχόν νέο lock down, οπότε και τα εργαστήρια θα συνεχίσουν διαδικτυακά και θα χρησιμοποιήσουμε τον εν λόγω εξοπλισμό.

Επιπλέον πληροφορίες

Τοποθεσία

,

Ωράριο

, , , , , , ,