Νέα

4 days ago

Robotakia

Στο τμήμα EV3 προχωρημένων τα παιδιά κατασκεύασαν ένα μουσικό κουτί το οποίο περιστρέφονταν χάρη στον μεσαίο κινητήρα και μια συνδεσμολογία γραναζιών gear down. Ο αισθητήρας χρώματος ήταν στραμμένος προς το θρανίο και ανάλογα με το χρώμα που έβλεπε έπαιζε διαφορετική νότα 🎼🎶 ... See MoreSee Less

Music Box

2 weeks ago

Robotakia

Έβρεχε και.....τα σαλιγκάρια βγήκαν περίπατο στα Robotakia!!!!!!

Με τα παιδιά της προσχολικής, στο τμήμα των προχωρημένων,συζητήσαμε γι αυτό το μικρό ζωάκι που πάντα κουβαλάει το σπιτάκι του, τρώει χορτάρι και έχει δυο κεραίες...... "αισθητήρες" !!!

Εφαρμόσαμε την τεχνική του Gear Box για να επιτύχουμε αυτή την αργή κίνηση του και "μιλήσαμε ρομποτικά" στη γλώσσα της Lego δίνοντας του τις κατάλληλες εντολές για τον μεγάλο αγώνα robot- σαλιγκαριών!!!!

Οι μικροί μας έφυγαν ενθουσιασμένοι και μέσα στα χαμόγελα!!!
... See MoreSee Less

snails

3 weeks ago

Robotakia

Με τα μικρά μας στο τμήμα των προχωρημένων νηπιαγωγείου, κατασκευάσαμε ένα.....διαστημικό robot που βρίσκεται σε ειδική αποστολή!!!!!!!!!!!

Χρησιμοποιήσαμε την τεχνική crown gear και μιλήσαμε ρομποτικά στη γλώσσα της Lego .....

Το robot μας τρέχει με ταχύτητα 10 προς τα εμπρός όμως.....όταν ο αισθητήρας απόστασης συναντήσει "περίεργα " ...αντικείμενα σταματάει να τα επεξεργαστεί!!!!
... See MoreSee Less

Διάστημα !

3 weeks ago

Robotakia

Στο τμήμα WeDo 2.0 & Scratch 2 κατασκευάσαμε ένα πυροσβεστικό όχημα με δύο κινητήρες τοποθετημένους με τέτοιο τρόπο ώστε το όχημα να μην πηγαίνει μόνο μπροστά και πίσω αλλά να μπορεί να στρίβει κιόλας!!!! Ένα joystick φυσικά ήταν απαραίτητο για να μετατρέψουμε το όχημα σε τηλεκατευθυνόμενο!!!!! Τα παιδιά έμαθαν να συνδέουν δύο hub σε μια συσκευή ενώ παράλληλα είδαν πώς μπορούν να προγραμματίσουν κάθε κινητήρα χωριστά ώστε το πυροσβεστικό να κινηθεί προς την επιθυμητή κατεύθυνση 🕹️🚒 ... See MoreSee Less

Στο τμήμα WeDo 2.0 & Scratch 2 κατασκευάσαμε ένα πυροσβεστικό όχημα με δύο κινητήρες τοποθετημένους με τέτοιο τρόπο ώστε το όχημα να μην πηγαίνει μόνο μπροστά και πίσω αλλά να μπορεί να στρίβει κιόλας!!!! Ένα joystick φυσικά ήταν απαραίτητο για να μετατρέψουμε το όχημα σε τηλεκατευθυνόμενο!!!!! Τα παιδιά έμαθαν να συνδέουν δύο hub σε μια συσκευή ενώ παράλληλα είδαν πώς μπορούν να προγραμματίσουν κάθε κινητήρα χωριστά ώστε το πυροσβεστικό να κινηθεί προς την επιθυμητή κατεύθυνση 🕹️🚒

2 months ago

Robotakia

Τα Robotakia χορηγός στο Christmas Kids Festival του δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης!!! ... See MoreSee Less

Τα Robotakia χορηγός στο Christmas Kids Festival του δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης!!!Image attachmentImage attachment

 

Comment on Facebook

Καλημέρα και καλή χρονιά να χουμε..

2 months ago

Robotakia

Ακόμα μία καταπληκτική δουλειά των προχωρημένων μαθητών μας 2ας και 3ης δημοτικού με θέμα τα ζώα της λίμνης! ... See MoreSee Less

View on Facebook

 

Comment on Facebook

Καλή χρονιά να χουμε.

2 months ago

Robotakia

Merry Christmas !!! ... See MoreSee Less

Merry Christmas !!!Image attachmentImage attachment

 

Comment on Facebook

Χρόνια πολλά!!

2 months ago

Robotakia

Μία εκπληκτική εργασία των προχωρημένων μαθητών μας 2ας και 3ης δημοτικού με θέμα τα ζώα της ζούγκλας! ... See MoreSee Less

Μία εκπληκτική εργασία των προχωρημένων μαθητών μας 2ας και 3ης δημοτικού με θέμα τα ζώα της ζούγκλας!

2 months ago

Robotakia

... See MoreSee Less

2 months ago

Robotakia

Σας ευχόμαστε καλές γιορτές, με πολύ αγάπη και χαρούμενες στιγμές! ... See MoreSee Less

Σας ευχόμαστε καλές γιορτές, με πολύ αγάπη και χαρούμενες στιγμές!

 

Comment on Facebook

Χρονια πολλα και σε σας, υγεια και ευτυχια!!😃

2 months ago

Robotakia

Τα Robotakia χορηγός του Christmas Kids Festival του δήμου Αργυρούπολης - Ελληνικού ! Την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου στις 17:30, σας περιμένουμε στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο “Μίκης Θεοδωράκης”, για ένα συναρπαστικό εργαστήρι ρομποτικής για παιδιά δημοτικού σχολείου ! ... See MoreSee Less

Τα Robotakia χορηγός του Christmas Kids Festival του δήμου Αργυρούπολης - Ελληνικού ! Την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου στις 17:30, σας περιμένουμε στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο “Μίκης Θεοδωράκης”, για ένα συναρπαστικό εργαστήρι ρομποτικής για παιδιά δημοτικού σχολείου !

2 months ago

Robotakia

Με τα μικρά μας, στην προσχολική αγωγή, κατασκευάσαμε ένα ασανσέρ με τροχαλίες, δοκούς και μοχλό!
Η τεχνική περιελάμβανε λαστιχάκι που κρατούσε ενωμένες τις τροχαλίες και έτσι γινόταν η ανύψωση του ασανσέρ και.......... ο φίλος μας Max ανέβαινε τους ορόφους!
Οι μικροί μας κατασκεύασαν και σκαλάκια στην περίπτωση διακοπής ρεύματος και διασκέδασαν το εργαστήριο τους πάρα πολύ!!!!
... See MoreSee Less

Ασανσέρ

2 months ago

Robotakia

Τα μικρά μας στην προσχολική αγωγή, στο τμήμα των προχωρημένων, κατασκεύασαν ένα robotaki κουνελάκι!!

Εφαρμόσαμε τις τεχνικές gear down για επιβράδυνση και pulleys and belt ώστε το robotaki κουνελάκι μας να τρέχει γρήγορα!!!!!!

Το βάλαμε να τρέχει με ταχύτητα 10 μιλώντας "ρομποτικά" στη γλώσσα της lego και για πρώτη φορά.........χρησιμοποιήσαμε αισθητήρα....ο οποίος όταν "έβλεπε" κάτι το robotaki μας σταματούσε αμέσως!!!

Οι μικροί μας πραγματικά χάρηκαν πολύ!!!!!
... See MoreSee Less

κουνελάκι

2 months ago

Robotakia

Με τα παιδιά της α΄και β΄ δημοτικού συζητήσαμε για τις πυγολαμπίδες και το φως που εκπέμπουν τη νύχτα για να επικοινωνούν!!!
Χρησιμοποιήσαμε την τεχνική worm gear και την προγραμματίσαμε να κινείται μπρος και πίσω σαν να πετάει!!!

Τα παιδιά έδειξαν μεγάλο ενθουσιασμό!!!!!
... See MoreSee Less

πυγολαμπίδα!`

2 months ago

Robotakia

Τα μικρά μας, της προσχολικής αγωγής,εφόσον έχουν μάθει τεχνικές κατασκευής για αυτοκινητάκια ήρθε η μεγάλη στιγμή........βάλαμε κινητήρα και εγκέφαλο στο αμάξι μας και του μιλήσαμε..... "ρομποτικά" με τη γλώσσα της Lego στο tablet και αυτό κινήθηκε με τις εντολές που του δώσαμε!!!!

Συζητήσαμε για την έννοια της ταχύτητας και την βάλαμε 10, δώσαμε χρώμα στον εγκέφαλο, φορά στον κινητήρα αριστερά ώστε να πηγαίνει μπροστά και χρόνο 10 δευτερολέπτων και.....ναιιιι ήρθε η ώρα για το μεγάλο αγώνα!!!!!

Οι μικροί μας έπαιξαν και χάρηκαν πάρα πολύ ενώ παράλληλα έμαθαν τόσα πολλά!! Ανυπομονούμε να συναντηθούμε για το επόμενο εργαστήριο μας!!!
... See MoreSee Less

αμάξι

2 months ago

Robotakia

Με τους μαθητές της γ΄και δ΄ δημοτικού κατασκευάσαμε έναν ρομποτικό βραχίονα με την τεχνική grab (=αρπάζω) και την τεχνική gear down ενώσαμε δυο τροχαλίες μια μικρή και μια μεγάλη για να δώσουμε κίνηση στον βραχίονα!

Στη συνέχεια....τα παιδιά το μετέτρεψαν σε ....... δεινόσαυρο!!!!!
Το προγραμμάτισαν να "αρπάζει" πράγματα και μόλις ο αισθητήρα απόστασης "δει" κάτι να κλείνει και να τα κρατάει!!!
... See MoreSee Less

Ρομποτικός βραχίονας

2 months ago

Robotakia

Η τάξη μας γέμισε χρώμα και γέλια χάρη στις σβούρες που γύριζαν τρελά πάνω στα θρανία μας... Τα μικρά μας προγραμμάτισαν τις σβούρες τους να γυρίζουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα κάνοντας κόντρες για το ποια σβούρα θα μείνει να γυρίζει τελευταία... ... See MoreSee Less

Σβούρα με WeDo 2.0

2 months ago

Robotakia

Στο τμήμα Εισαγωγή στη Ρομποτική με Lego Mindstorms κατασκευάσαμε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο το οποίο έστριβε με τη χρήση γυροσκοπίου ενώ ως γκάζι χρησιμοποιήσαμε τον αισθητήρα αφής. Στο τέλος διοργανώσαμε τουρνουά αγώνων ταχύτητας 3️⃣2️⃣1️⃣🏁🏎️ ... See MoreSee Less

Racer

2 months ago

Robotakia

Έφτασε η στιγμή που οι μικροί επιστήμονες έφτιαξαν την πρώτη τους κατασκευή συνδυάζοντας τουβλάκια Duplo και Lego WeDo 2.0!!!
Κουραστήκαμε φυσώντας το ανεμιστηράκι μας και σκεφτήκαμε να χρησιμοποιήσουμε την τεχνολογία προς όφελος μας...
Τα παιδιά χάρηκαν πολύ φτιάχνοντας το πρώτο τους πρόγραμμα χρησιμοποιώντας tablet...
... See MoreSee Less

Ανεμιστηράκι με WeDo 2.0

2 months ago

Robotakia

Στο τμήμα προχωρημένων του EV3 κατασκευάσαμε έναν προσομοιωτή πτήσης. Ο αισθητήρας αφής, κουμπωμένος σε έναν από τους μεγάλους κινητήρες, λειτουργεί ως γκάζι γι' αυτό και όταν είναι πιεσμένος το ελικόπτερο απογειώνεται. Το ελικόπτερο συνδέεται στη βάση με δύο βραχίονες συνδεδεμένους παράλληλα μεταξύ τους. 🚁 ... See MoreSee Less

Flight Simulator

2 months ago

Robotakia

Η ρομποτική είναι παιχνίδι, ανακάλυψη, δημιουργία, προγραμματισμός, κατασκευές, συνεργασία !!! ... See MoreSee Less

Η ρομποτική είναι παιχνίδι, ανακάλυψη, δημιουργία, προγραμματισμός, κατασκευές, συνεργασία !!!

2 months ago

Robotakia

Με τα μικρά της προσχολικής αγωγής μάθαμε μια νέα λέξη.....τη λέξη ταλάντωση!!!!

Αυτή την κίνηση κάνει η κούνια που κατασκευάσαμε με έναν..... καταπληκτικό μηχανισμό που αποτελείται από το γρανάζι-σκουλήκι και τους άξονες με τα μικρά γραναζάκια πίσω!!!!
Χρησιμοποιήσαμε και τροχαλίες με σχοινί για πρώτη μας φορά και διασκεδάσαμε πάρα πολύ που κατασκευάσαμε μια κούνια για τους φίλους μας Sam και Sara!!!!!
... See MoreSee Less

κούνια

3 months ago

Robotakia

Στην προσχολική αγωγή στο τμήμα των προχωρημένων, μιλήσαμε για τις γέφυρες!
Συζητήσαμε από ποια υλικά κατασκευάζονται και είδαμε φωτογραφίες από διάφορες γέφυρες ανά τον κόσμο...

Τα μικρά μας κατασκεύασαν μια γέφυρα... κινητή με μηχανισμό!!!

Μίλησαν "ρομποτικά" στη γλώσσα της Lego και δημιούργησαν δύο προγράμματα.. ένα για να ανεβαίνει και ένα να κατεβαίνει η γέφυρα!!
Η τεχνική της κατασκευής τους ήταν η σύνδεση με λαστιχάκι μιας μικρής και μιας μεγάλης τροχαλίας!!

Μέσα από αυτό το εργαστήριο οι μικροί μας αντιλήφθηκαν τη διαφορετική κατεύθυνση του κινητήρα και γνώρισαν την τεχνική gear down και φυσικά....έπαιξαν προσθέτοντας διαφορετικά βάρη επάνω!!!!
... See MoreSee Less

bridge

3 months ago

Robotakia

Στο τμήμα Εισαγωγή στη Ρομποτική με EV3 κατασκευάσαμε μια πλατφόρμα ανύψωσης αντικειμένων. Η κατασκευή βασίζεται στον μεσαίο κινητήρα και έναν συνδυασμό του worm gear και ενός γραναζιού με 24 δόντια. Όταν το βάρος που πρέπει να σηκώσει η πλατφόρμα είναι δύο ρόδες, η κίνηση της είναι ομαλή τόσο στο ανέβασμα όσο και στο κατέβασμα. Στις τέσσερις ρόδες πάλι η κατασκευή δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα. Όταν όμως το βάρος αυξηθεί στις έξι ρόδες τότε παρατηρούμε ότι οι κινήσεις της πλατφόρμας είναι πιο απότομες. ... See MoreSee Less

Scissor Lift

3 months ago

Robotakia

Τα Robotakia χορηγός των εκδηλώσεων εορτασμού του τμήματος Χημικών Μηχανκών του ΕΜΠ.
Η σχολή των Χημικών Μηχανικών επέλεξε να γιορτάσει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της, υποδεχόμενη εκατοντάδες παιδιά της δευτεροβάθμιας εκπαιδευσης σε hands on εργαστήρια. Συγχαρητήρια για την εξαιρετική αυτή δράση!!! Είναι τιμή και χαρά μας να ενισχύουμε τέτοιες πρωτοβουλίες.
Στα Robotakia, αγαπάμε τη διδασκαλία των παιδιών, και έχουμε ως αποστολή μας την προετοιμασία τους για τον κόσμο της καινοτομίας, της υψηλής τεχνολογίας και των επιστημών που θα δημιουργήσουν.
... See MoreSee Less

Τα Robotakia χορηγός των εκδηλώσεων εορτασμού του τμήματος Χημικών Μηχανκών του ΕΜΠ. 
 Η σχολή των Χημικών Μηχανικών επέλεξε  να γιορτάσει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της, υποδεχόμενη εκατοντάδες παιδιά της δευτεροβάθμιας εκπαιδευσης σε hands on  εργαστήρια. Συγχαρητήρια για την εξαιρετική αυτή δράση!!! Είναι τιμή και χαρά μας να ενισχύουμε τέτοιες πρωτοβουλίες.
Στα Robotakia, αγαπάμε τη διδασκαλία των παιδιών, και έχουμε ως αποστολή μας την προετοιμασία τους για τον κόσμο της καινοτομίας, της υψηλής τεχνολογίας και των επιστημών που θα δημιουργήσουν.

 

Comment on Facebook

Συγχαρητήρια για την καταπληκτική πρωτοβουλία!!

Πάντα μπροστά!!Συγχαρητήρια!!😃😃😃

Μπράβο Συγχαρητήρια

4 months ago

Robotakia

Με τα μικρά μας στην προσχολική αγωγή, στο τμήμα των προχωρημένων, συζητήσαμε για την σημασία των robot στη ζωή μας!!!!

Στη συνέχεια κατασκευάσαμε ένα robotaki που με την τεχνική του gear box!!!

Μιλώντας "ρομποτικά" στη γλώσσα της Lego του δώσαμε εντολές να κουνάει τα χεράκια του!!!!
Για πρώτη φορά μάλιστα, οι μικροί μας είδαν τη δυνατότητα της φωνητικής εντολής.... και ενθουσιάστηκαν!!!!!!
... See MoreSee Less

Robotaki

4 months ago

Robotakia

Με τους μαθητές της α΄και β΄ τάξης συζητήσαμε για τη σπουδαιότητα της ανακύκλωσης, ποια υλικά ανακυκλώνονται και με ποιες διαδικασίες πραγματοποιείται!!!!!!

Στη συνέχεια κατασκευάσαμε ένα φορτηγό ανακύκλωσης με τεχνική την ένωση των τροχαλιών (μια μικρή και μια μεγάλη) με το λαστιχάκι!!!!! Τα παιδιά το φόρτωναν με "ανακυκλώσιμα υλικά" που κατασκεύαζαν μόνοι τους!!!!

Το προγραμματίσαμε αφού έχει γεμίσει να ρίχνει στον ειδικό χώρο τα υλικά που είναι έτοιμα για ανακύκλωση!!!!τ Τα παιδιά έφυγαν πολύ χαρούμενα με ότι έμαθαν!!!
... See MoreSee Less

Aνακύκλωση

4 months ago

Robotakia

Στο τμήμα της εισαγωγής στην Ρομποτική με Lego Mindstorms EV3 κατασκευάσαμε ένα γερανό μαθαίνοντας να προγραμματίζουμε τα πλήκτρα του brick. Ο γερανός κινείται τόσο σε οριζόντιο επίπεδο, περιστρεφόμενος αριστερά και δεξιά όσο και σε κάθετο αφού ανεβοκατεβάζει το σχοινί. Κάθε ομάδα έφτιαξε ένα αντικείμενο με κομμάτια Lego ώστε να το σηκώνει ο γερανός!!! 🏗️ ... See MoreSee Less

Crane

4 months ago

Robotakia

Με τα παιδιά της γ΄ και δ΄ δημοτικού κατασκευάσαμε ένα διασωστικό ελικόπτερο με σκοπό να σώσουμε τα panda που βρίσκονται στο πάρκο στο κέντρο της πόλης......που δυστυχώς πλημμύρισε....

Προγραμματίσαμε με τη γλώσσα της Lego και δημιουργήσαμε τέσσερα διαφορετικά προγράμματα που ενεργοποιούνται ταυτόχρονα!!!!

Όταν ο αισθητήρας κλίσης, που βρίσκεται στην ουρά του ελικοπτέρου, είναι προς τα επάνω το σχοινί πέφτει ενώ όταν είναι προς τα κάτω το σχοινί ανεβαίνει καθώς έχει καταφέρει να μαζέψει το πρώτο panda!!!!

Η κλίση του αισθητήρα στα δεξιά ή στα αριστερά απενεργοποιεί τον κινητήρα!!

Οι μαθητές μας ξετρελάθηκαν τόσο με την κατασκευή του ελικοπτέρου αλλά και με τον αισθητήρα κλίσης και τις δυνατότητες που τους δίνει στον προγραμματισμό τους!!!
... See MoreSee Less

Ελικόπτερο!!!!!!

4 months ago

Robotakia

Στο τμήμα προχωρημένων του EV3 κατασκευάσαμε ένα σύστημα μεταφορών όπου με τη βοήθεια του αισθητήρα χρώματος εντόπιζε το αντικείμενο και έδινε εντολή στον μεγάλο κινητήρα να το ανεβάσει στην αρχή της υδρορροής. Στη συνέχεια ο κινητήρας έπρεπε να έχει τοποθετήσει την υποδοχή μπροστά στον αισθητήρα πριν κατέβει η μπίλια ώστε να επαναλάβει τη διαδικασία. ... See MoreSee Less

Σύστημα Μεταφοράς

4 months ago

Robotakia

Το συναρπαστικό ταξίδι στην εκπαιδευτική ρομποτική συνεχίζεται! Ελάτε μαζί μας, αρχίζοντας με ένα δωρεάν δοκιμαστικό εργαστήριο γνωριμίας! Νέα τμήματα ξεκινούν εντός Οκτωβρίου! ... See MoreSee Less

Το συναρπαστικό ταξίδι στην εκπαιδευτική ρομποτική συνεχίζεται! Ελάτε μαζί μας, αρχίζοντας με ένα δωρεάν δοκιμαστικό εργαστήριο γνωριμίας! Νέα τμήματα ξεκινούν εντός Οκτωβρίου!Image attachmentImage attachment

 

Comment on Facebook

Υπάρχει τέτοιο τμήμα στο Μαρούσι μήπως;;;!!!

Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται?

Καλησπέρα ποιο είναι το κόστος και αν μπορούμε να κάνουμε λίγα μαθήματα..ευχαριστω

Καλησπέρα σας, σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για τα εργαστήριά μας. Τα προγράμματά μας ομαδοποιούνται σε κύκλους που συνήθως διαρκούν 4 μήνες και αποτελούνται από 16 εργαστήρια. Κάθε τέτοιο πρόγραμμα οδηγεί σε ένα επόμενο επίπεδο. Το κόστος εξαρτάται από το πρόγραμμα. Θα χαρούμε να σας ενημερώσουμε αναλυτικά στο 2109629999. Επιπλέον, πληροφορίες για τα προγράμματά μας, περιγραφή, ωράρια και κόστος, υπάρχουν και στο www.robotakia.gr

Απο ποια ηλικια ενα παιδακι μπορει να ξεκινησει?

+ View more comments

4 months ago

Robotakia

Στο τμήμα "Εισαγωγή στη Ρομποτική" για παιδιά της α΄ και της β΄ δημοτικού, με την εκπαιδευτική σειρά της Lego We Do 2.0, συζητήσαμε για τους τρόπους αντιμετώπισης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων!

Κατασκευάσαμε ένα φράγμα με στόχο την αντιμετώπιση πλημμυρών που προκαλείται κυρίως από την διάβρωση των εδαφών!

Προγραμματίσαμε το φράγμα να "κλείνει" στην κακοκαιρία και να "ανοίγει" όταν ο καιρός το επιτρέπει για να...περνάνε ελεύθερα και οι βαρκούλες που κατασκεύασαν οι μικροί μας!!!!
... See MoreSee Less

View on Facebook

4 months ago

Robotakia

Στην προσχολική αγωγή στο τμήμα των προχωρημένων, συζητήσαμε για την ισορροπία και κατασκευάσαμε μία τραμπάλα για τους φίλους μας Max και Mia !!!!

Μιλήσαμε "ρομποτικά" με τη βοήθεια της γλώσσας προγραμματισμού της Lego και δώσαμε εντολή στην τραμπάλα μας να κάνει κάποιες επαναλήψεις!!!!
Συγκεκριμένα....ο εγκέφαλος να έχει τυχαίο χρώμα, ο κινητήρας να κινείται με ταχύτητα 2 και δεξιά για 20 δευτερόλεπτα....

Οι μαθητές πρόσθεσαν και ήχους και εικόνες στο πρόγραμμα και έφυγαν ενθουσιασμένοι...περιμένοντας το επόμενο μάθημα!!!
... See MoreSee Less

View on Facebook

4 months ago

Robotakia

Με τους μαθητές του τμήματος Open We Do 2.0 συζητήσαμε για τα ζώα μιας λίμνης!!!
Κατασκευάσαμε ένα υδρόβιο πτηνό, που συναντάται σε πολλά χρώματα, είναι μικρότερο από τη χήνα και τον κύκνο...τρώει τα πάντα ενώ τα πόδια του λειτουργούν σαν κουπιά!!!
Είναι μια πάπια και την κατασκευάσαμε με την τεχνική Crown Gear!!!!

Την προγραμματίσαμε να προχωράει ευθεία αλλά μόλις ο αισθητήρας απόστασης "συναντήσει" κάτι να αλλάξει κατεύθυνση ο κινητήρας και να πάει όπισθεν.....μόλις ο αισθητήρας απόστασης ξανασυναντήσει το παπάκι μας θα σταματήσει!!!
... See MoreSee Less

View on Facebook

5 months ago

Robotakia

Στο μάθημα Open We Do 2.0 συζητήσαμε με τους μαθητές μας για τα ζώα της φάρμας!!

Κατασκευάσαμε ένα σκύλο και τον προγραμματίσαμε να ξεκινάει να κινείται μόνο αν του δώσουμε φωνητική εντολή ενώ ο εγκέφαλος να έχει τυχαίο χρώμα!!!!! Να πηγαίνει μπροστά αλλά ... μόλις βλέπει κάτι ο αισθητήρας απόστασης να αλλάζει κατεύθυνση και να πηγαίνει όπισθεν ενώ....μόλις ξαναβλέπει κάτι ο αισθητήρας απόστασης να σταματάει!!!
... See MoreSee Less

View on Facebook

5 months ago

Robotakia

Για την παγκόσμια μέρα των ζώων συζητήσαμε και στο τμήμα προσχολικής αγωγής προχωρημένων!!!

Ονομάζεται βασιλιάς των ζώων, έχει πολύ δυνατά πόδια, ισχυρό σαγόνι και κυνόδοντες έως και 8 εκ.!!!!!
.....Φυσικά και είναι το λιοντάρι!!!

Κατασκευάσαμε ένα λιοντάρι με μεγάλη χαίτη καθώς ήταν αρσενικό!!! Χρησιμοποιήσαμε γρανάζι κορώνα και μιλώντας του...."ρομποτικά" στη γλώσσα προγραμματισμού της Lego το βάλαμε να κουνάει τα δύο μπροστά του πόδια και να στέκεται....αγέρωχο!!!!

Οι μαθητές ξετρελάθηκαν!!!!
... See MoreSee Less

View on Facebook

5 months ago

Robotakia

Η παγκόσμια μέρα ζώων ήταν το βασικό θέμα και με τα παιδάκια στην α΄και β΄δημοτικού!!!
Συζητήσαμε για τους οργανισμούς που παίζουν σημαντικό ρόλο στην αναπαραγωγή των φυτών, τους λεγόμενους επικονιαστές!!
Ένας από αυτούς είναι και η μέλισσα που μεταφέρει γύρη από λουλούδι σε λουλούδι!!!

Κατασκευάσαμε ένα λουλούδι και μια μέλισσα....... πετάει γύρω από αυτό...μόλις βρεθεί ακριβώς από πάνω του σταματάει (καθώς υπάρχει κρυμμένος αισθητήρας απόστασης) και μαζεύει γύρη!!!!
... See MoreSee Less

View on Facebook

5 months ago

Robotakia

Σήμερα 4 Οκτωβρίου είναι η παγκόσμια μέρα των ζώων!!!

Με τους μικρούς μας μαθητές στην προσχολική αγωγή συζητήσαμε για ένα πολύ έξυπνο ζωάκι που δένεται ιδιαίτερα με τον άνθρωπο και μπορεί να μάθει έως......100 λέξεις!!!!!
Φυσικά είναι ο σκύλος!!!!!

Στη συνέχεια κατασκευάσαμε ένα σκυλάκι και για πρώτη φορά χρησιμοποιήσαμε λάστιχα στην τεχνική μας!!!
Όταν γυρίζαμε το μοχλό τα ματάκια γύριζαν δεξιά και αριστερά!!!!!

Οι μικροί μας ενθουσιάστηκαν με την κατασκευή!!!!!
... See MoreSee Less

View on Facebook

5 months ago

Robotakia

Στο τμήμα "Εισαγωγή στη Ρομποτική" , συζητήσαμε με τους μαθητές της γ΄ και δ΄ τάξης για τον κύκλο ζωής του βατράχου!!!

Στη συνέχεια κατασκευάσαμε ένα βατραχάκι με την τεχνική Gear Down ενώ αλλάξαμε αρκετές φορές ρόδες για να βρούμε τις ιδανικές...για πιο γρήγορη κίνηση!!

Προγραμματίζοντας στη γλώσσα της Lego επιτρέψαμε στο βατραχάκι να κινείται με ταχύτητα 8, ο κινητήρας να γυρίζει αριστερόστροφα ώστε να τρέχει...μπροστά αλλά μόλις ο αισθητήρας απόστασης συναντήσει ένα εμπόδιο να σταματήσει!!!!!!!
... See MoreSee Less

View on Facebook

5 months ago

Robotakia

Στο τμήμα του We Do 2.0 Open, συζητήσαμε για τον θαυμαστό τρόπο κίνησης των ψαριών!!!!

Έπειτα, κατασκευάσαμε ένα ψαράκι που οι μαθητές μας το μετέτρεψαν με την φαντασία τους σε.....πιράνχας!!!!
Το προγραμματίσαμε μέσα από τη γλώσσα της Lego να κουνάει την ουρά του δεξιά κι αριστερά!!!

Στη συνέχεια των μαθημάτων το πιράνχας θα "βουτήξει" μαζί με άλλα ζωάκια του νερού που θα κατασκευάσουν οι μικροί μας στην ίδια μακέτα!!!

Ανυπομονούμε για τη συνέχεια....
... See MoreSee Less

View on Facebook

5 months ago

Robotakia

Στο τμήμα WeDo 2.0 Open, οι μαθητές κατασκεύασαν...ένα έντομο που ζει κοντά σε λίμνες, γεννάει τα αυγά του στα επιπλέοντα φυτά όπως τα νούφαρα και τρώει από γυρίνους μέχρι και ...ψάρια!!! Ο μεγάλος εχθρός τους είναι τα πουλιά που λαχταράνε να τις φάνε.... Έχει κεραίες και μπορεί να πετάξει μέχρι και με 80km....

Τι είναι;;;;

Η λιβελούλα!!!

Στη συνέχεια προγραμμάτισαν στη γλώσσα της Lego να πετάει με τυχαία ταχύτητα προς μια κατεύθυνση ενώ όταν συναντάει κάποιο πουλί που θέλει να την ..καταβροχθίσει να αλλάζει κατεύθυνση (όταν συναντάει κάτι ο αισθητήρας απόστασης αλλάζει κατεύθυνση ο κινητήρας)!!!!
... See MoreSee Less

View on Facebook

5 months ago

Robotakia

Σεισμοί πολλών βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ... στα Robotakia!!!!
Τα παιδιά της γ' και δ' δημοτικού κατασκεύασαν έναν προσομοιωτή σεισμών και τρία σπιτάκια διαφορετικών προδιαγραφών. Στη συνέχεια δοκίμαζαν κάθε σπιτάκι ξεχωριστά για να βρούνε ποιό είναι το πιο γερό! Τελικά αποφασίσαμε να φτιάξουμε δικά μας σπιτάκια για να είμαστε σίγουροι πως δεν θα γκρεμιστούν σε ενδεχόμενο σεισμο... 8 Ρίχτερ!!!
... See MoreSee Less

Σεισμοί πολλών βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ... στα Robotakia!!!!
Τα παιδιά της γ και δ δημοτικού κατασκεύασαν έναν προσομοιωτή σεισμών και τρία σπιτάκια διαφορετικών προδιαγραφών. Στη συνέχεια δοκίμαζαν κάθε σπιτάκι ξεχωριστά για να βρούνε ποιό είναι το πιο γερό! Τελικά αποφασίσαμε να φτιάξουμε δικά μας σπιτάκια για να είμαστε σίγουροι πως δεν θα γκρεμιστούν σε ενδεχόμενο σεισμο... 8 Ρίχτερ!!!

 

Comment on Facebook

Ήμασταν

5 months ago

Robotakia

Σήμερα στο τμήμα προσχολικής αγωγής κατασκευάσαμε ένα ρομποτάκι hockey player!!!

Ο μηχανισμός του είχε γρανάζια και άξονες και μέσα από ένα μοχλό που ήταν συνδεδεμένος στο πίσω μέρος ελέγχαμε την κίνηση στο μπαστούνι!!!

Οι μικροί μας έμαθαν να χερίζονται τον μηχανισμό και να πετούν μακριά τις "μπάλες"!!
Στη συνέχεια κατασκευάσαμε τέρματα με σκοπό να τεστάρουμε πόσο...εύστοχοι είμαστε !!!!!!🤩🤩🤩🤩🤩🤩
... See MoreSee Less

Σήμερα στο τμήμα προσχολικής αγωγής κατασκευάσαμε ένα ρομποτάκι hockey player!!!

Ο μηχανισμός του είχε γρανάζια και άξονες και μέσα από ένα μοχλό που ήταν συνδεδεμένος στο πίσω μέρος ελέγχαμε την κίνηση στο μπαστούνι!!!

Οι μικροί μας έμαθαν να χερίζονται τον μηχανισμό και να πετούν μακριά τις μπάλες!! 
Στη συνέχεια κατασκευάσαμε τέρματα με σκοπό να τεστάρουμε πόσο...εύστοχοι είμαστε !!!!!!🤩🤩🤩🤩🤩🤩

5 months ago

Robotakia

Σήμερα στο τμήμα προχωρημένων της προσχολικής αγωγής, κατασκευάσαμε έναν ειδικό μηχανισμό να περιστρέφει τις σβούρες μας!!!!!

Προγραμματίζοντας στη γλώσσα της Lego τα μικρά μας επέλεξαν πόσο μεγάλη ώθηση επιθυμούν να δίνει στη σβούρα αλλά και για πόσα δευτερόλεπτα!!!!

Η τάξη μας γέμισε με σβούρες και χαμόγελα!!!!!!!!
... See MoreSee Less

View on Facebook

5 months ago

Robotakia

Στο τμήμα προχωρημένων του EV3 τα παιδιά κατασκεύασαν μια μηχανή και με τη βοήθεια του ultrasonic sensor μετρούσαν πόσες φορές περιστράφηκε γύρω από το brick. Μερικές ομάδες μάλιστα ενθουασιάστηκαν τόσο με την κατασκευή που "πειράξανε" τον μηχανισμό των γραναζιών αλλά και την ταχύτητα με αποτέλεσμα η μηχανή να κάνει... σούζες!!!! 🏍️ ... See MoreSee Less

View on Facebook

5 months ago

Robotakia

Σήμερα με τα μικρά μας στην προσχολική αγωγή, κατασκευάσαμε ένα αμάξι και έναν....εκτοξευτή lego-αμαξιών με στόχο να δίνουμε μεγάλη ώθηση στις δύσκολες...... αποστολές του μέσα στην τάξη μας!!!

🤔Από την αρχή οι μικροί μας παρατήρησαν πως ο εκτοξευτής έχει δύο έμβολα, ένα με γκρι άξονα και ένα με πράσινο!

🤔 Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το πράσινο έμβολο να σπρώχνει το αμαξάκι μας πολύ πιο μακριά από το γκρι!!!!

Οι μαθητές μας πέρα από τις κατασκευαστικές τεχνικές του αυτοκινήτου μπήκαν στην διαδικασία να συγκρίνουν τις αποστάσεις που διανύει το αμάξι ανάλογα με την ώθηση που αποκτούν από τον εκτοξευτή!!!!

Φυσικά και κάναμε αγώνες στο τέλος!!!
... See MoreSee Less

Σήμερα με τα μικρά μας στην προσχολική αγωγή, κατασκευάσαμε ένα αμάξι και έναν....εκτοξευτή lego-αμαξιών με στόχο να  δίνουμε μεγάλη ώθηση στις δύσκολες...... αποστολές του μέσα στην τάξη μας!!!

🤔Από την αρχή οι μικροί μας παρατήρησαν πως ο εκτοξευτής έχει δύο έμβολα, ένα με γκρι άξονα και ένα με πράσινο!

🤔 Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το πράσινο έμβολο να σπρώχνει το αμαξάκι μας πολύ πιο μακριά από το γκρι!!!!

Οι μαθητές μας πέρα από τις κατασκευαστικές τεχνικές του αυτοκινήτου μπήκαν στην διαδικασία να συγκρίνουν τις αποστάσεις που διανύει το αμάξι ανάλογα με την ώθηση που αποκτούν από τον εκτοξευτή!!!!

Φυσικά και κάναμε αγώνες στο τέλος!!!

5 months ago

Robotakia

Σήμερα τα μικρά μας, στο τμήμα προχωρημένων, κατασκεύασαν μία .... μπαλαρίνα!!!!!!!!

Χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά το gear box και τόσα πολλά ... γρανάζια!!!
Ο μηχανισμός ήταν αρκετά πολύπλοκος και φυσικά οι μικροί μας ενθουσιάστηκαν!!!!

Στη συνέχεια μίλησαν ....... "ρομποτικά" στη γλώσσα Lego και έδωσαν εντολές στη μπαλαρίνα με τι ταχύτητα να κινείται, σε ποια κατεύθυνση αλλά και για πόσα δευτερόλεπτα
... See MoreSee Less

View on Facebook

5 months ago

Robotakia

Το συναρπαστικό ταξίδι στην εκπαιδευτική ρομποτική ξεκίνησε!
Ελάτε μαζί μας, αρχίζοντας με ένα δωρεάν δοκιμαστικό εργαστήριο γνωριμίας! Ξεχωριστά τμήματα αρχαρίων ανά ηλικία, από 4 έως 15 ετών 😊
... See MoreSee Less

Το συναρπαστικό ταξίδι στην εκπαιδευτική ρομποτική ξεκίνησε!
Ελάτε μαζί μας, αρχίζοντας με ένα δωρεάν δοκιμαστικό εργαστήριο γνωριμίας! Ξεχωριστά τμήματα αρχαρίων ανά ηλικία, από 4 έως 15 ετών 😊

 

Comment on Facebook

Που βρίσκεστε ακριβώς και πόσο κοστίζει για ηλικίες 8-10ετων.

Load more