Η Ομάδα μας

Η ομάδα μας αποτελείται από υψηλού επιπέδου διδακτικό και διοικητικό προσωπικό. Μας συνδέει η αγάπη για την εκπαίδευση, την καινοτομία και την τεχνολογία. Όραμά μας η διάδοση ενός νέου, πρωτοποριακού και αποτελεσματικότερου τρόπου διδασκαλίας των επιστημών, μέσω της εκπαιδευτικής ρομποτικής.

DSC_1183

Νέλλας Κωνσταντίνος
Διευθυντής

Ο Κωνσταντίνος γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος μαθηματικός του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα σπουδών (MSc) στην επιστήμη των υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο του Manchester και μεταπτυχιακό δίπλωμα σπουδών (Executive MBA) στην διοίκηση επιχειρήσεων, από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει διατελέσει για πολλά χρόνια διοικητικό στέλεχος επιχειρήσεων στον τομέα της πληροφορικής. Είναι πατέρας δύο παιδιών, εννιά και δεκατριών ετών.

Προπόνησε την ομάδα Robotakia η οποία κέρδισε τη πρώτη θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού, τον Μάρτιο του 2016. Επιπλέον, προπόνησε την ομάδα Iron Maiden – Robotakia η οποία κέρδισε τη πρώτη θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού, τον Φεβρουάριο του 2018, στην κατηγορία WeDo ποδόσφαιρο. Επίσης, προπόνησε την ομάδα i-aquaponics – Robotakia η οποία κατέκτησε την πρώτη θέση στον Πανελλήνιο διαγωνισμό για την Ολυμπιάδα τον Ιούλιο του 2018, στην Open κατηγορία Δημοτικού, και συμμετείχε στην Ολυμπιάδα ρομποτικής τον Νοέμβριο του 2ο18 κατακτώντας την 14η θέση παγκοσμίως.

Νίκη Γεωργάκη
Καθηγήτρια Ρομποτικής

Η Νίκη είναι πτυχιούχος εκπαιδευτικός ηλεκτρονικός μηχανικός και ηλεκτρονικός μηχανικός Τ.Ε. της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.). Διδάσκει ρομποτική στα Robotakia από το 2016 και συμμετέχει σε πανελλήνιους διαγωνισμούς ρομποτικής ως προπονήτρια.

Προπόνησε την ομάδα Robotakia – Martians η οποία κατέκτησε την 3η θέση στον Πανελλήνιο διαγωνισμό για παιδιά δημοτικού, στην κατηγορία WeDo Open με θέμα “O Εποικισμός του Άρη” τον Μάρτιο του 2019.

Φωτεινή

Φωτεινή Τρίγκα
Καθηγήτρια ρομποτικής

Η Φωτεινή είναι πτυχιούχος πολιτικός μηχανικός ΤΕ και κατέχει παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια από την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.). Επιπλέον, είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού S.T.E.M. in Education – Διδακτική στις φυσικές επιστήμες στην Πληροφορική και την Υπολογιστική επιστήμη, τα Μαθηματικά και την επιστήμη των μηχανικών από την Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Διδάσκει ρομποτική στα Robotakia από το 2016 και συμμετέχει σε διαγωνισμούς ρομποτικής, ως προπονήτρια.

Προπόνησε την ομάδα Robotakia – Μικρές Κυκλάδες που κατέκτησε το ειδικό βραβείο για την καλύτερη διακόσμηση περιπτέρου στον Πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής, κατηγορία WeDo Open, τον Μάρτιο του 2019.

Αργυρώ Παπαϊωάννου
Καθηγήτρια ρομποτικής

Η Αργυρώ είναι πτυχιούχος Νηπιαγωγός του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα σπουδών (MSc) στην “Ηλεκτρονική Μάθηση” του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων, του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Διδάσκει ρομποτική στα Robotakia από το 2018 και συμμετέχει σε διαγωνισμούς ρομποτικής, ως προπονήτρια.

Προπόνησε την ομάδα Robotakia – Barcelona η οποία κατέκτησε την 3η θέση στον Πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής, κατηγορία WeDo ποδόσφαιρο, τον Μάρτιο του 2019.

Απόστολος Ζαρκαλής
Καθηγητής ρομποτικής

Ο Αποστόλης είναι πτυχιούχος του τμήματος Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επιπλέον, είναι κάτοχος του διατμηματικού μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στον Ηλεκτρονικό Αυτοματισμό των τμημάτων Φυσικής και Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών (ΕΚΠΑ).
Έχει πολυετή εμπειρία στην διδακτική των Φυσικών Επιστημών στην εκπαιδευτική Ρομποτική. Διδάσκει ρομποτική στα Robotakia από το 2019 και συμμετέχει σε πανελλήνιους διαγωνισμούς ρομποτικής ως προπονητής.

Νικελίνα Φούφα
Καθηγήτρια ρομποτικής

Η Νικελίνα είναι πτυχιούχος του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης, είναι αριστούχος απόφοιτη του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών, Διοίκηση και Οικονομική Τηλεπικοινωνιακών Δικτύων, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διαθέτει δίπλωμα Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και πιστοποιήσεις από την Lego Education Academy. Έχει πολυετή διδακτική εμπειρία στην Πληροφορική και την Εκπαιδευτική Ρομποτική. Διδάσκει ρομποτική στα Robotakia από το 2021.

Γιώργος Κανδηλογιαννάκης
Καθηγητής ρομποτικής

Ο Γιώργος είναι πτυχιούχους Mηχανικός Η/Υ Συστημάτων Τ.Ε. και αριστούχος απόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών «Εφαρμοσμένα Πληροφοριακά Συστήματα» του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής,  επιτυγχάνοντας τον υψηλότερο ιστορικά βαθμό αποφοίτησης. Είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων με πολυετή εμπειρία στην πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και μεταλυκειακή εκπαίδευση. Παράλληλα, εκπονεί τη διδακτορική του διατριβή ως υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, με δημοσιευμένο ερευνητικό έργο σε διεθνή συνέδρια και περιοδικά στα επιστημονικά πεδία της Υπολογιστικής Ευφυΐας και Βαθείας Μάθησης. Διδάσκει ρομποτική στα Robotakia από το 2021.

Προπόνησε την ομάδα Robotakia – Ανίκητοι Κεραυνοί η οποία κατέκτησε την 3η θέση στον Πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής, κατηγορία WeDo ποδόσφαιρο, τον Μάιο του 2022.

Ήλια Ψιμούλη
Καθηγήτρια ρομποτικής

Η Ήλια είναι διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (Ε.Μ.Π.) και κατέχει παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια από την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) όπου και εκπόνησε τελική εργασία με θέμα «Διδακτικές δραστηριότητες τέχνης
με την επιστημολογία STEM». Διαθέτει μεταπτυχιακό τίτλο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ο.Π.Α.), ενώ είναι τελειόφοιτη του πτυχίου Ειδικού Αρμονίας στα Ανώτερα Θεωρητικά της μουσικής.
Έχει διδάξει ρομποτική και πληροφορική σε παιδιά και ενήλικες, ενώ τα επιστημονικά της
ενδιαφέροντα προσανατολίζονται στην εκπαιδευτική προσέγγιση STEM.

Αφροδίτη Σκληβάγκου
Καθηγήτρια ρομποτικής

Η Αφροδίτη είναι πτυχιούχος Φιλόλογος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με δεκαετή εμπειρία στην εκπαίδευση. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Ρομποτικής του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής, Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος και η διπλωματική της εργασία ήταν πάνω στο πεδίο εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας με ρομποτική υποστήριξη (ανθρωποειδή ρομπότ) και ανάπτυξη σεναρίων διδασκαλίας. Επίσης, έχει μετεκπαιδεύσεις πάνω στον προγραμματισμό με scratch.