Η Ομάδα μας

Η ομάδα μας αποτελείται από υψηλού επιπέδου διδακτικό και διοικητικό προσωπικό. Μας συνδέει η αγάπη για την εκπαίδευση, την καινοτομία και την τεχνολογία. Όραμά μας η διάδοση ενός νέου, πρωτοποριακού και αποτελεσματικότερου τρόπου διδασκαλίας των επιστημών, μέσω της εκπαιδευτικής ρομποτικής.

DSC_1183

Νέλλας Κωνσταντίνος
Διευθυντής

Ο Κωνσταντίνος γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος μαθηματικός του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα σπουδών (MSc) στην επιστήμη των υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο του Manchester και μεταπτυχιακό δίπλωμα σπουδών (Executive MBA) στην διοίκηση επιχειρήσεων, από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει διατελέσει για πολλά χρόνια διοικητικό στέλεχος επιχειρήσεων στον τομέα της πληροφορικής. Είναι πατέρας δύο παιδιών, εννιά και δεκατριών ετών.

Προπόνησε την ομάδα Robotakia η οποία κέρδισε τη πρώτη θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού, τον Μάρτιο του 2016. Επιπλέον, προπόνησε την ομάδα Iron Maiden – Robotakia η οποία κέρδισε τη πρώτη θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού, τον Φεβρουάριο του 2018, στην κατηγορία WeDo ποδόσφαιρο. Επίσης, προπόνησε την ομάδα i-aquaponics – Robotakia η οποία κατέκτησε την πρώτη θέση στον Πανελλήνιο διαγωνισμό για την Ολυμπιάδα τον Ιούλιο του 2018, στην Open κατηγορία Δημοτικού, και συμμετείχε στην Ολυμπιάδα ρομποτικής τον Νοέμβριο του 2ο18 κατακτώντας την 14η θέση παγκοσμίως.

Νίκη Γεωργάκη
Καθηγήτρια Ρομποτικής

Η Νίκη Γεωργάκη είναι πτυχιούχος εκπαιδευτικός ηλεκτρονικός μηχανικός και ηλεκτρονικός μηχανικός Τ.Ε. της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.). Διδάσκει ρομποτική στα Robotakia από το 2016 και συμμετέχει σε πανελλήνιους διαγωνισμούς ρομποτικής ως προπονήτρια.

Προπόνησε την ομάδα Robotakia – Martians η οποία κατέκτησε την 3η θέση στον Πανελλήνιο διαγωνισμό για παιδιά δημοτικού, στην κατηγορία WeDo Open με θέμα “O Εποικισμός του Άρη” τον Μάρτιο του 2019.

Φωτεινή

Φωτεινή Τρίγκα
Καθηγήτρια ρομποτικής

Η Φωτεινή Τρίγκα είναι πτυχιούχος πολιτικός μηχανικός ΤΕ και κατέχει παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια από την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.). Επιπλέον, είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού S.T.E.M. in Education – Διδακτική στις φυσικές επιστήμες στην Πληροφορική και την Υπολογιστική επιστήμη, τα Μαθηματικά και την επιστήμη των μηχανικών από την Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Διδάσκει ρομποτική στα Robotakia από το 2016 και συμμετέχει σε διαγωνισμούς ρομποτικής, ως προπονήτρια.

Προπόνησε την ομάδα Robotakia – Μικρές Κυκλάδες που κατέκτησε το ειδικό βραβείο για την καλύτερη διακόσμηση περιπτέρου στον Πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής, κατηγορία WeDo Open, τον Μάρτιο του 2019.

Απόστολος Ζαρκαλής
Καθηγητής ρομποτικής

Ο Αποστόλης είναι πτυχιούχος του τμήματος Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επιπλέον, είναι κάτοχος του διατμηματικού μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στον Ηλεκτρονικό Αυτοματισμό των τμημάτων Φυσικής και Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών (ΕΚΠΑ) και είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων.
Έχει πολυετή εμπειρία στην Εκπαιδευτική Ρομποτική και στη διδακτική των Φυσικών Επιστημών. Διδάσκει ρομποτική στα Robotakia από το 2019 και συμμετέχει σε πανελλήνιους διαγωνισμούς ρομποτικής ως προπονητής. Στα επιστημονικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγεται η Αστροφυσική και ασχολείται με την ερασιτεχνική αστρονομία.

Αφροδίτη Σκληβάγκου
Καθηγήτρια ρομποτικής

Η Αφροδίτη Σκληβάγκου είναι πτυχιούχος Φιλόλογος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με δεκαετή εμπειρία στην εκπαίδευση. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Ρομποτικής του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής, Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος και η διπλωματική της εργασία ήταν πάνω στο πεδίο εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας με ρομποτική υποστήριξη (ανθρωποειδή ρομπότ) και ανάπτυξη σεναρίων διδασκαλίας (με τον Nao). Διδάσκει στα Robotakia από το 2022. Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα είναι η εκμάθηση steam σε συνδυασμό με την ανάπτυξη λόγου.

Ελευθερία Κοτσώνη
Καθηγήτρια ρομποτικής

Η Ελευθερία Κοτσώνη είναι πτυχιούχος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το 2016 έκανε την πρακτική της άσκηση στο “Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. Δημόκριτο”, στο τμήμα της ρομποτικής. Έπειτα, το 2018 συμμετείχε ως εθελόντρια στον οργανισμό Caritas παραδίδοντας μαθήματα υπολογιστών σε παιδιά 4-13 ετών. Επιπλέον, από το 2022 είναι κάτοχος Εκπαιδευτικής Επάρκειας στην Πληροφορική. Διδάσκει Ρομποτική στα Robotakia από το 2022. Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα αποτελούν η εκπαιδευτική προσέγγιση STEM και ο προγραμματισμός ιστοσελίδων και εφαρμογών.

Άγγελος Αντικατζίδης
Καθηγητής ρομποτικής

Ο Άγγελος Αντικατζίδης είναι πτυχιούχος μηχανικός αυτοματισμού Τ.Ε. και ασχολείται χρόνια με τον κλάδο της ρομποτικής. Έχει συμμετάσχει σε Ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς ρομποτικής ως διαγωνιζόμενος όπως ο Rockin2015 στην κατηγορία @Home και στον SciRoc E01: Coffee Shop κατακτώντας στον τελευταίο την δεύτερη θέση. Διδάσκει στα Robotakia από το 2022.

Ραφαέλλα Σταμούλη
Καθηγήτρια ρομποτικής

Η Ραφαέλλα Σταμούλη είναι πτυχιούχος Νηπιαγωγός του τμήματος Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου. Είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών «Τεχνολογίες Μάθησης και Επικοινωνίας και εκπαίδευση STEAM» του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Παράλληλα, διαθέτει δίπλωμα στη «Σχολική Ψυχολογία» του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Έχει πολυετή εμπειρία στην εκπαίδευση, ενώ τα επιστημονικά της ενδιαφέρονται προσανατολίζονται στην εκπαιδευτική προσέγγιση STEM. Διδάσκει Ρομποτική στα robotakia από το 2022.

Ελένη Αθανασίου
Καθηγήτρια ρομποτικής

Η Ελένη Αθανασίου είναι πτυχιούχος Νηπιαγωγός του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) με εμπειρία στον κλάδο της εκπαίδευσης. Τα τελευταία χρόνια παραδίδει μαθήματα ρομποτικής σε εκπαιδευτικά κέντρα. Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην διδακτική προσέγγιση μάθησης μέσω STEM.

Νίκος Καλάκος
Καθηγητής ρομποτικής

Ο Νίκος Καλάκος είναι πτυχιούχος μηχανικός πληροφορικής TE. Επιπλέον είναι κάτοχος του διιδρυματικού, διατμηματικού μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στην αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση (συνεργασία τμημάτων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής). H διπλωματική του εργασία αφορούσε την δημιουργία ενός παιχνιδιού για φορητές συσκευές (tablet, smartphones) που λάμβανε χώρα τόσο στον ψηφιακό όσο και στον πραγματικό κόσμο αξιοποιώντας ρομποτάκια (Lego Mindstorms EV3) και κατάλληλο περιβάλλον οπτικού προγραμματισμού (M.I.T. AppInventor). Έχει πολυετή εμπειρία στη διδασκαλία ρομποτικής και στη πληροφορική κυρίως στις βαθμίδες τις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και στην μεταδευτεροβάθμια εκπαίδευση καθώς και στην εκπαίδευση ενηλίκων. Στα επιστημονικά του ενδιαφέροντα συγκαταλέγεται η διδακτική προσέγγιση της τεχνητής νοημοσύνης και ειδικότερα της μηχανικής μάθησης. Διδάσκει στα Robotakia από το 2022.

Κική Ταξιάρη
Καθηγήτρια ρομποτικής

Η Κική Ταξιάρη είναι πτυχιούχος Νηπιαγωγός του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου  Θεσσαλονίκης. Επιπλέον, είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, κατέχοντας Μεταπτυχιακό με τίτλο “Συμβουλευτική Ψυχολογία και Συμβουλευτική στην Ειδική Αγωγή, στην Εκπαίδευση και την Υγεία”. Παράλληλα, κατέχει πτυχίο στην Εκπαιδευτική Ρομποτική, όπου ασχολείται επαγγελματικά τα τελευταία χρόνια. Έχει πολυετή εμπειρία στην εκπαίδευση, σε ιδιωτικά και δημόσια νηπιαγωγεία, εντάσσοντας και τα STEM μέσα στην εκπαιδευτική διαδικασία. Τέλος, έχει μεταπτυχιακό στην Ειδική Αγωγή, και πτυχίο νοηματικής γλώσσας και γραφής Braille, διευρύνοντας έτσι το εκπαιδευτικό της έργο και στην ειδική εκπαίδευση. Διδάσκει στα Robotakia από το 2023.

Βίκυ Χριστοπούλου
Καθηγήτρια Ρομποτικής

Η Βίκυ Χριστοπούλου είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστημών Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία του Πανεπιστημίου Πατρών. Επιπλέον, είναι πιστοποιημένη Ειδική Παιδαγωγός από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και γνωρίζει την γραφή Braille. Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια STEM & Ρομποτικής, καθώς και ένα ετήσιο στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παράλληλα, είναι τελειόφοιτη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «STEAM και Ρομποτικές Διατάξεις στην Εκπαίδευση» του Παιδαγωγικού Τμήματος του ΕΚΠΑ. Ασχολείται πολύ ενεργά τα τελευταία χρόνια με το STEAM και την Εκπαιδευτική Ρομποτική, καθώς έχει παραδώσει μαθήματα σε πολλά δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Αττικής. Τέλος, έχει κάνει αρκετά σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς αναφορικά με την Εκπαιδευτική Ρομποτική και έχει ασχοληθεί πολύ ενεργά με διαγωνισμούς ρομποτικής. Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στη συμβολή της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην Ειδική Αγωγή και στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας των παιδιών μέσω της ενασχόλησής τους με τις Φυσικές Επιστήμες. Διδάσκει στα Robotakia από το 2023.

Εβελίνα Μίχα
Καθηγήτρια Ρομποτικής

Η Εβελίνα Μίχα είναι τελειόφοιτη του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Έχει ενασχοληθεί με τη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού πάνω στην εκπαίδευση STEM στο πλαίσιο ΚΕ.ΔΙ.ΒΙΜ. Επιπλέον, είναι υπεύθυνη πανεπιστημιακής ερευνητικής ομάδας με αντικείμενο τα μη επανδρωμένα οχήματα. Διδάσκει στα Robotakia από το 2023.