Η Ομάδα μας

Η ομάδα μας αποτελείται από υψηλού επιπέδου διδακτικό και διοικητικό προσωπικό. Μας συνδέει η αγάπη για την εκπαίδευση, την καινοτομία και την τεχνολογία. Όραμά μας η διάδοση ενός νέου, πρωτοποριακού και αποτελεσματικότερου τρόπου διδασκαλίας των επιστημών, μέσω της εκπαιδευτικής ρομποτικής.

DSC_1183

Νέλλας Κωνσταντίνος
Διευθυντής

Ο Κωνσταντίνος γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος μαθηματικός του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα σπουδών (MSc) στην επιστήμη των υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο του Manchester και μεταπτυχιακό δίπλωμα σπουδών (Executive MBA) στην διοίκηση επιχειρήσεων, από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει διατελέσει για πολλά χρόνια διοικητικό στέλεχος επιχειρήσεων στον τομέα της πληροφορικής. Είναι πατέρας δύο παιδιών, εννιά και δεκατριών ετών.

Προπόνησε την ομάδα Robotakia η οποία κέρδισε τη πρώτη θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού, τον Μάρτιο του 2016. Επιπλέον, προπόνησε την ομάδα Iron Maiden – Robotakia η οποία κέρδισε τη πρώτη θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού, τον Φεβρουάριο του 2018, στην κατηγορία WeDo ποδόσφαιρο. Επίσης, προπόνησε την ομάδα i-aquaponics – Robotakia η οποία κατέκτησε την πρώτη θέση στον Πανελλήνιο διαγωνισμό για την Ολυμπιάδα τον Ιούλιο του 2018, στην Open κατηγορία Δημοτικού, και συμμετείχε στην Ολυμπιάδα ρομποτικής τον Νοέμβριο του 2ο18 κατακτώντας την 14η θέση παγκοσμίως.

Νίκη Γεωργάκη
Καθηγήτρια Ρομποτικής

Η Νίκη είναι πτυχιούχος εκπαιδευτικός ηλεκτρονικός μηχανικός και ηλεκτρονικός μηχανικός Τ.Ε. της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.). Διδάσκει ρομποτική στα Robotakia από το 2016 και συμμετέχει σε πανελλήνιους διαγωνισμούς ρομποτικής ως προπονήτρια.

Προπόνησε την ομάδα Robotakia – Martians η οποία κατέκτησε την 3η θέση στον Πανελλήνιο διαγωνισμό για παιδιά δημοτικού, στην κατηγορία WeDo Open με θέμα “O Εποικισμός του Άρη” τον Μάρτιο του 2019.

Φωτεινή

Φωτεινή Τρίγκα
Καθηγήτρια ρομποτικής

Η Φωτεινή είναι πτυχιούχος πολιτικός μηχανικός ΤΕ και κατέχει παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια από την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.). Επιπλέον, είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού S.T.E.M. in Education – Διδακτική στις φυσικές επιστήμες στην Πληροφορική και την Υπολογιστική επιστήμη, τα Μαθηματικά και την επιστήμη των μηχανικών από την Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Διδάσκει ρομποτική στα Robotakia από το 2016 και συμμετέχει σε διαγωνισμούς ρομποτικής, ως προπονήτρια.

Προπόνησε την ομάδα Robotakia – Μικρές Κυκλάδες που κατέκτησε το ειδικό βραβείο για την καλύτερη διακόσμηση περιπτέρου στον Πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής, κατηγορία WeDo Open, τον Μάρτιο του 2019.

Αργυρώ Παπαϊωάννου
Καθηγήτρια ρομποτικής

Η Αργυρώ είναι πτυχιούχος Νηπιαγωγός του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα σπουδών (MSc) στην “Ηλεκτρονική Μάθηση” του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων, του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Διδάσκει ρομποτική στα Robotakia από το 2018 και συμμετέχει σε διαγωνισμούς ρομποτικής, ως προπονήτρια.

Προπόνησε την ομάδα Robotakia – Barcelona η οποία κατέκτησε την 3η θέση στον Πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής, κατηγορία WeDo ποδόσφαιρο, τον Μάρτιο του 2019.

Απόστολος Ζαρκαλής
Καθηγητής ρομποτικής

Ο Αποστόλης είναι πτυχιούχος του τμήματος Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επιπλέον, είναι κάτοχος του δια τμηματικού μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στον Ηλεκτρονικό Αυτοματισμό των τμημάτων Φυσικής και Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών (ΕΚΠΑ).
Έχει πολυετή εμπειρία στην διδακτική των Φυσικών Επιστημών στην εκπαιδευτική Ρομποτική.

Μαργαρίτα Βελέντζα
Καθηγήτρια ρομποτικής

Η Μαργαρίτα είναι αριστούχος πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης, είναι απόφοιτη του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών με τίτλο Φυσικές Επιστήμες και Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση (ΕΚΠΑ). Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα αφορούν κυρίως στην διδακτική της πληροφορικής και της ρομποτικής σε παιδιά με τεχνολογίες όπως Lego Wedo 2.0, Lego Mindstorms EV3, Microbit, Arduino, Raspberry Pi κ.α.
Έχει σημαντική διδακτική εμπειρία σε παιδιά και ενήλικες, και πλούσια εθελοντική δράση.

Λαμπρινή Χρόνη
Καθηγήτρια ρομποτικής

Η Λαμπρινή είναι πτυχιούχος του Τμήματος Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επιπλέον, είναι τελειόφοιτη του διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, με θέμα Διαστημική Επιστήμη Τεχνολογίες και Εφαρμογές. Διαθέτει πολυετή εμπειρία στη διδακτική των Φυσικών Επιστημών και στη Ρομποτική.

Ερμής Στουραΐτης
Καθηγητής ρομποτικής

Ο Ερμής είναι διπλωματούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών της πολυτεχνικής σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών. Διαθέτει εργασιακή εμπειρία στο σχεδιασμό και υλοποίηση λογισμικού (software) και υλικού (hardware) στον τομέα της ρομποτικής για βιομηχανικές εφαρμογές και πολύτιμες γνώσεις προγραμματισμού, σχεδιασμού ηλεκτρονικών συστημάτων και κυκλωμάτων καθώς και τρισδιάστατης σχεδίασης και εκτύπωσης.

Το πάθος του για την εκπαίδευση τον οδήγησε στην κατεύθυνση του STEM και της εκπαιδευτικής ρομποτικής με στόχο την δημιουργική ένταξη των παιδιών στον κόσμο της τεχνολογίας.