Οι εγγραφές στο Robotakia Summer Camp 2024 συνεχίζονται!

Για αυτό το καλοκαίρι, ετοιμάσαμε για τους μαθητές μας, με πολλή αγάπη και κέφι, ένα μοναδικό Summer Camp!
Learn more

Suggested previous experience

 1. Ρομποτική και Τεχνητή Νοημοσύνη με Lego MindStorms EV3 και Microbit

Details

Ages
Για μαθητές ΣΤ' δημοτικού Α' Γυμνασίου
Duration
90 λεπτά
Frequency
Μία φορά την εβδομάδα
Class size
Έως 10 μαθητές
Cost
765,00 ανά έτος (προεξοφλείτε 85€ ανά 4 εργαστήρια)
(36 labs)
Στον κύκλο «Ρομποτική και Τεχνητή Νοημοσύνη με Lego MindStorms EV3 και Microbit – Advanced Challenges», τα παιδιά γνωρίζουν σε μεγαλύτερο βάθος τον κόσμο ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης. Χρησιμοποιώντας τους εκπαιδευτικούς εξοπλισμούς Lego Mindstorms EV3, Microbit με πληθώρα αισθητήρων και Maqueen, αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους δημιουργώντας σύνθετα έργα και εφαρμογές.

Το πρόγραμμα σπουδών επιτρέπει στους μαθητές να εμβαθύνουν σε μηχανολογικές τεχνικές και έννοιες εξερευνώντας τεχνικές συνδυασμού γραναζιών και αξόνων και προγραμματίζοντας κατασκευές που μελετούν φυσικά μεγέθη όπως η ταχύτητα και η τριβή. Επιπλέον, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν τις πρώτες τους εφαρμογές Android για tablet και smartphones!

Κατά τη διάρκεια του κύκλου, οι μαθητές μας υλοποιούν ολοκληρωμένα projects που συνδυάζουν την Τεχνητή Νοημοσύνη με κυκλώματα και τον μικροελεγκτή Microbit. Χρησιμοποιούν τεχνολογίες όπως το 3D Printing και το Laser Cutting για να σχεδιάζουν και να κατασκευάζουν δισδιάστατα και τρισδιάστατα αντικείμενα. Μέσα από αυτά τα έργα, τα παιδιά κατανοούν καλύτερα τη λειτουργία αυτών των τεχνολογιών, αναπτύσσοντας τις ικανότητές τους στην επίλυση προβλημάτων και την καινοτομία. Η διαδικασία αυτή ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα, την κριτική σκέψη και την πρακτική εφαρμογή της γνώσης, δίνοντας στα παιδιά τη δυνατότητα να ανακαλύψουν νέες ιδέες και να υλοποιήσουν πρωτοποριακές λύσεις.

Επιπλέον, στα εργαστήρια τα παιδιά επιχειρούν να ολοκληρώσουν αποστολές εμπνευσμένες από διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής, σκεπτόμενοι πώς να βελτιώσουν προγραμματιστικά και κατασκευαστικά τα ρομπότ τους! Μέσα από τη προετοιμασία για τους διαγωνισμούς, κερδίζουν πολύτιμη εμπειρία και τριβή με το αντικείμενο, ενώ ενισχύουν την αυτοπεποίθησή τους καθώς αντιμετωπίζουν και ξεπερνούν τις προκλήσεις.

Η συνεργασία σε ομάδες τα βοηθάει να μάθουν να επικοινωνούν αποτελεσματικά και να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους, καλλιεργώντας παράλληλα τις κοινωνικές τους δεξιότητες. Μέσα από τα εργαστήρια, οι μαθητές μας μαθαίνουν να σχεδιάζουν και να υλοποιούν τις ιδέες τους, να συνεργάζονται ομαδικά, να εκτελούν δοκιμές και βελτιώσεις, και να παρουσιάζουν αποτελεσματικά τα έργα τους.

Κατά την ολοκλήρωση του ετήσιου κύκλου, πραγματοποιείται μια ομαλή μετάβαση από τις εκπαιδευτικές γλώσσες προγραμματισμού στην Python μέσω εξειδικευμένου εκπαιδευτικού λογισμικού, προετοιμάζοντας τα παιδιά για τις υψηλού επιπέδου γλώσσες προγραμματισμού, που διδάσκονται στα τμήματα μας Advanced Robotics 1 έως 4.

Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί τον συναρπαστικό κόσμο της ρομποτικής και της τεχνητής νοημοσύνης, προσφέροντας στα παιδιά σας τα εργαλεία για να αναπτύξουν τις δεξιότητες του μέλλοντος!

Οι εξοπλισμοί που θα χρησιμοποιηθούν στον κύκλο εργαστηρίων είναι:
 • Lego Mindstorms EV3
 • Microbit και Αισθητήρες Easy Plug της Keyestudio
 • Maqueen
 • Laser Cutter
 • 3D Printer

Όλος ο απαιτούμενος εξοπλισμός για την διεξαγωγή των εργαστηρίων στα Robotakia διατίθεται από εμάς. Τα παιδιά εργάζονται σε δυάδες. Ο κύκλος των 36 εργαστηρίων έχει συνολική διάρκεια περίπου ένα σχολικό έτος. Στο τέλος του έτους, τα παιδιά λαμβάνουν έπαινο / βεβαίωση συμμετοχής, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες και τα επιτεύγματά τους!

Robotakia Festival

Τα παιδιά που θα παρακολουθήσουν τον ετήσιο κύκλο θα έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους και εφόσον το επιθυμούν, να αποκτήσουν πολύτιμες εμπειρίες, όπως η συμμετοχή στο Robotakia Festival 2025 που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουνίου 2025 στο Ζάππειο Μέγαρο! Δείτε τα highlights από τα Robotakia Festival 2024 και Robotakia Festival 2023 και δώστε και στο δικό σας παιδί την ευκαιρία να ζήσει αντίστοιχες εμπειρίες ως μέρος της μεγάλης οικογένειας Robotakia!

Σημαντικό: Χρειάζεται να πραγματοποιήσετε μία ξεχωριστή εγγραφή για κάθε παιδί, σε περίπτωση που εγγράφετε αδέρφια.

Έκπτωση για αδέρφια

Για αδέρφια, λαμβάνετε έκπτωση 6% για κάθε παιδί. Για να λάβετε την έκπτωση για τα αδέρφια, χρειάζεται να γράψετε στο πεδίο «Κωδικός Κουπονιού» παραπάνω την λέξη ΑΔΕΡΦΙΑ και να πατήσετε το κουμπί «Εφαρμογή κουπονιού».
Έκπτωση προεξόφλησης – ισχύει μέχρι 31/8
Για προεξόφληση ετήσιου κύκλου, λαμβάνετε έκπτωση 6% . Για να λάβετε την έκπτωση προεξόφλησης, χρειάζεται να γράψετε στο πεδίο «Κωδικός Κουπονιού» παραπάνω την λέξη ΠΡΟΕΞΟΦΛΗΣΗ και να πατήσετε το κουμπί «Εφαρμογή κουπονιού».
Έκπτωση προεξόφλησης για αδέρφια – ισχύει μέχρι 31/8
Για προεξόφληση ετήσιου κύκλου για αδέρφια, λαμβάνετε έκπτωση 12% . Για να λάβετε την έκπτωση προεξόφλησης για αδέρφια, χρειάζεται να γράψετε στο πεδίο «Κωδικός Κουπονιού» παραπάνω την λέξη ΠΡΟΕΞΟΦΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΔΕΡΦΙΑ και να πατήσετε το κουμπί «Εφαρμογή κουπονιού».

Details

Ages
Για μαθητές ΣΤ' δημοτικού Α' Γυμνασίου
Duration
90 λεπτά
Frequency
Μία φορά την εβδομάδα
Class size
Έως 10 μαθητές
Cost
765,00 ανά έτος (προεξοφλείτε 85€ ανά 4 εργαστήρια)
(36 labs)

Distinctions of the lab

 1. Ρομποτικοί Βραχίονες σε Ένα Εργοστάσιο Κατασκευής Εμπορευμάτων
 2. Αυτόματο Πότισμα με Microbit
 3. Ένας έξυπνος μεταφορέας πακέτων
 4. Αγωνιστική Πίστα
 5. Advanced Challenges
 6. Microbit Projects 
 7. R.A.C.E. 
 8. TRIV-ai-L
 9. Πίνακας Συναισθημάτων
 10. Smart Home-Office Assistant
 11. Ενεργειακό Σπίτι

Έχετε ερωτήσεις;

Απαντάμε τις συχνότερες ερωτήσεις σας σε μία πολύ χρήσιμη σελίδα.