Δωρεάν εργαστήρια γνωριμίας με την Ρομποτική!

Επιλέξτε παρακάτω το εργαστήριο γνωριμίας με βάση την ηλικία του παιδιού σας. «Η...
Learn more

Suggested previous experience

  1. Δύο δωρεάν εξ αποστάσεως εργαστήρια γνωριμίας με τον προγραμματισμό για παιδιά Ε' και ΣΤ' Δημοτικού

Details

Ages
Ε' και ΣΤ' Δημοτικού
Duration
45 λεπτά
Frequency
Μία φορά την εβδομάδα
Class size
Έως 10 παιδιά
Cost

(4 labs)

This product is currently out of stock and unavailable.

Τα παιδιά εμβαθύνουν στον προγραμματισμό, συμμετέχοντας ενεργά σε projects κατάλληλα για την ηλικία τους, χρησιμοποιώντας την γλώσσα προγραμματισμού Scratch 3.0 . Προγραμματίζουν δια δραστικές ιστορίες και παιχνίδια!
Για την συμμετοχή του παιδιού, δεν απαιτείται η προμήθεια εξοπλισμού ρομποτικής, αρκεί ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής ή tablet με μικρόφωνο και ηχείο, προαιρετικά και κάμερα.  Η γλώσσα προγραμματισμού Scratch 3.0 είναι δωρεάν και δεν έχει μεγάλες απαιτήσεις από πλευράς υπολογιστή.

Τα εργαστήρια λαμβάνουν χώρα ζωντανά ως τηλεδιασκέψεις, σε συγκεκριμένες ώρες και ημέρες. Χρησιμοποιούμε την πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης zoom, η οποία είναι πολύ πλούσια σε δυνατότητες αλλά και εύκολη στη χρήση. Τα παιδιά θα χρειαστούν λίγη βοήθεια από τους γονείς στον χειρισμό του προγράμματος τηλεδιάσκεψης. Προτείνουμε να υπάρχει δεύτερη συσκευή από την οποία θα συνδεθούν οι μαθητές στην πλατφόρμα τηλεδιάσκεψης.

Ο κύκλος των εργαστηρίων αποτελείται από 4 εργαστήρια των 45 λεπτών. Τα παιδιά παρακολουθούν ένα εργαστήριο την εβδομάδα. Σε κάθε εργαστήριο συμμετέχουν μέχρι 10 παιδιά. Μετά τα εισαγωγικά εργαστήρια, τα παιδιά μπορούν να εγγραφούν στον κύκλο, Εξ’ αποστάσεως εργαστήρια προγραμματισμού για παιδιά Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού.

Robotakia Festival

Τα παιδιά που θα παρακολουθήσουν τον ετήσιο κύκλο θα έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους και εφόσον το επιθυμούν, να αποκτήσουν πολύτιμες εμπειρίες, όπως η συμμετοχή στο Robotakia Festival 2024 που θα πραγματοποιηθεί την 1η Ιουνίου 2024 στο Ζάππειο Μέγαρο! Δείτε τα highlights από το Robotakia Festival 2023 και δώστε και στο δικό σας παιδί την ευκαιρία να ζήσει αντίστοιχες εμπειρίες ως μέρος της μεγάλης οικογένειας Robotakia!

Έκπτωση για αδέρφια

Για αδέρφια, λαμβάνετε έκπτωση 6% για κάθε παιδί. Για να λάβετε την έκπτωση για τα αδέρφια, χρειάζεται να γράψετε στο πεδίο «Κωδικός Κουπονιού» παραπάνω την λέξη ΑΔΕΡΦΙΑ και να πατήσετε το κουμπί «Εφαρμογή κουπονιού».

Προετοιμασία πριν από το εργαστήριο

Για τη συμμετοχή σας στο εργαστήριο θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε το zoom για την τηλεδιάσκεψη και την γλώσσα προγραμματισμού Scratch 3.0. Συνίσταται η εγκατάσταση της γλώσσας σε ξεχωριστή συσκευή από το zoom ώστε το παιδί στην μία συσκευή να παρακολουθεί και στην άλλη να προγραμματίζει.
Για να κατεβάσουμε και εγκαταστήσουμε το zoom, πλοηγούμαστε στην σελίδα https://zoom.us/download.
Θα χρησιμοποιήσουμε την γλώσσα Scratch 3.0, απευθείας από τον Internet Browser στο παρακάτω link:
https://scratch.mit.edu/
Πατώντας την επιλογή ξεκινήστε να δημιουργείτε, η οποία βρίσκεται επάνω αριστερά, μας μεταφέρει στο πρόγραμμα Scratch 3.0, όπου εμφανίζονται τα βίντεο παρουσίασης, τα οποία αν θέλουμε τα παρακολουθούμε αλλιώς πατάμε το X , που βρίσκεται πάνω δεξιά στο βίντεο.
Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα να εγκατασταθεί και στον υπολογιστή για μεγαλύτερη ταχύτητα. Μπορείτε να την κατεβάσετε σε αυτό το link: https://scratch.mit.edu/download ακολουθώντας τις εντολές που μας δίνονται ανάλογα με το λογισμικό του υπολογιστή μας.

This product is currently out of stock and unavailable.

Details

Ages
Ε' και ΣΤ' Δημοτικού
Duration
45 λεπτά
Frequency
Μία φορά την εβδομάδα
Class size
Έως 10 παιδιά
Cost

(4 labs)

This product is currently out of stock and unavailable.

Έχετε ερωτήσεις;

Απαντάμε τις συχνότερες ερωτήσεις σας σε μία πολύ χρήσιμη σελίδα.