Οι εγγραφές στο Robotakia Summer Camp 2024 συνεχίζονται!

Για αυτό το καλοκαίρι, ετοιμάσαμε για τους μαθητές μας, με πολλή αγάπη και κέφι, ένα μοναδικό Summer Camp!
Learn more

Η ομάδα μας αποτελείται από υψηλού επιπέδου διδακτικό και διοικητικό προσωπικό. Μας συνδέει η αγάπη για την εκπαίδευση, την καινοτομία και την τεχνολογία. Όραμά μας η διάδοση ενός νέου, πρωτοποριακού και αποτελεσματικότερου τρόπου διδασκαλίας των επιστημών, μέσω της εκπαιδευτικής ρομποτική.

Κωνσταντίνος Νέλλας Διευθυντής

Ο Κωνσταντίνος γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος μαθηματικός του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα σπουδών (MSc) στην επιστήμη των υπολογιστών από το Πανεπιστήμιο του Manchester και μεταπτυχιακό δίπλωμα σπουδών (Executive MBA) στην διοίκηση επιχειρήσεων, από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει διατελέσει για πολλά χρόνια διοικητικό στέλεχος επιχειρήσεων στον τομέα της πληροφορικής. Είναι πατέρας δύο παιδιών, δεκατριών και δεκαεπτά ετών.

Προπόνησε την ομάδα Robotakia η οποία κέρδισε τη πρώτη θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού, τον Μάρτιο του 2016. Επιπλέον, προπόνησε την ομάδα Iron Maiden – Robotakia η οποία κέρδισε τη πρώτη θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού, τον Φεβρουάριο του 2018, στην κατηγορία WeDo ποδόσφαιρο. Επίσης, προπόνησε την ομάδα i-aquaponics – Robotakia η οποία κατέκτησε την πρώτη θέση στον Πανελλήνιο διαγωνισμό για την Ολυμπιάδα τον Ιούλιο του 2018, στην Open κατηγορία Δημοτικού, και συμμετείχε στην Ολυμπιάδα ρομποτικής τον Νοέμβριο του 2018 κατακτώντας την 14η θέση παγκοσμίως

Φωτεινή Τρίγκα Καθηγήτρια ρομποτικής

Η Φωτεινή Τρίγκα είναι πτυχιούχος πολιτικός μηχανικός ΤΕ και κατέχει παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια από την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.). Επιπλέον, είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού S.T.E.M. in Education – Διδακτική στις φυσικές επιστήμες στην Πληροφορική και την Υπολογιστική επιστήμη, τα Μαθηματικά και την επιστήμη των μηχανικών από την Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Διδάσκει ρομποτική στα Robotakia από το 2016 και συμμετέχει σε διαγωνισμούς ρομποτικής, ως προπονήτρια.

Προπόνησε την ομάδα Robotakia – Μικρές Κυκλάδες που κατέκτησε το ειδικό βραβείο για την καλύτερη διακόσμηση περιπτέρου στον Πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής, κατηγορία WeDo Open, τον Μάρτιο του 2019.

Προπόνησε την ομάδα Robotakia – Hackers η οποία κατέκτησε την 2η θέση στον Πανελλήνιο διαγωνισμό για παιδιά δημοτικού, στην κατηγορία WeDo Ποδόσφαιρο τον Μάρτιο του 2023.

Αφροδίτη Σκληβάγκου Καθηγήτρια ρομποτικής

Η Αφροδίτη Σκληβάγκου είναι πτυχιούχος Φιλόλογος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με δεκαετή εμπειρία στην εκπαίδευση. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Ρομποτικής του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής, Υπολογιστών και Τηλεπικοινωνιών του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος και η διπλωματική της εργασία ήταν πάνω στο πεδίο εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας με ρομποτική υποστήριξη (ανθρωποειδή ρομπότ) και ανάπτυξη σεναρίων διδασκαλίας (με τον Nao). Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα είναι η εκμάθηση steam σε συνδυασμό με την ανάπτυξη λόγου. Διδάσκει στα Robotakia από το 2022.

Ελευθερία Κοτσώνη Καθηγήτρια ρομποτικής

Η Ελευθερία Κοτσώνη είναι πτυχιούχος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το 2016 έκανε την πρακτική της άσκηση στο “Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. Δημόκριτο”, στο τμήμα της ρομποτικής. Έπειτα, το 2018 συμμετείχε ως εθελόντρια στον οργανισμό Caritas παραδίδοντας μαθήματα υπολογιστών σε παιδιά 4-13 ετών. Επιπλέον, από το 2022 είναι κάτοχος Εκπαιδευτικής Επάρκειας στην Πληροφορική. Διδάσκει Ρομποτική στα Robotakia από το 2022. Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα αποτελούν η εκπαιδευτική προσέγγιση STEM και ο προγραμματισμός ιστοσελίδων και εφαρμογών.

Νίκη Γεωργάκη Καθηγήτρια ρομποτικής

Η Νίκη Γεωργάκη είναι πτυχιούχος εκπαιδευτικός ηλεκτρονικός μηχανικός και ηλεκτρονικός μηχανικός Τ.Ε. της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.). Διδάσκει ρομποτική στα Robotakia από το 2016 και συμμετέχει σε πανελλήνιους διαγωνισμούς ρομποτικής ως προπονήτρια.

Προπόνησε την ομάδα Robotakia – Martians η οποία κατέκτησε την 3η θέση στον Πανελλήνιο διαγωνισμό για παιδιά δημοτικού, στην κατηγορία WeDo Open με θέμα “O Εποικισμός του Άρη” τον Μάρτιο του 2019.

Εβελίνα Μίχα Καθηγήτρια ρομποτικής

Η Εβελίνα Μίχα είναι τελειόφοιτη του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Έχει ενασχοληθεί με τη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού πάνω στην εκπαίδευση STEM στο πλαίσιο ΚΕ.ΔΙ.ΒΙΜ. Επιπλέον, είναι υπεύθυνη πανεπιστημιακής ερευνητικής ομάδας με αντικείμενο τα μη επανδρωμένα οχήματα. Διδάσκει στα Robotakia από το 2023.

Παπαγεωργίου Αγγελική Καθηγήτρια ρομποτικής

Η Παπαγεωργίου Αγγελική είναι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστημών Εκπαίδευσης και Αγωγής στην προσχολική ηλικία του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ρομποτικής και προγραμματισμού στην εκπαίδευση. Παράλληλα, διαθέτει πιστοποιητικό παρακολούθησης σεμιναρίου με θέμα “Σχολική ψυχολογία” του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην εκπαιδευτική προσέγγιση STEM και στη διαμόρφωση δραστηριοτήτων κατάλληλων για παιδιά, καθώς και σε μεθόδους διδασκαλίας με γνώμονα τις μαθησιακές δυσκολίες.

Ζωγραφίνα Βίδου Καθηγήτρια ρομποτικής

Η Ζωγραφίνα Βίδου είναι πτυχιούχος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Κατέχει την παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια στην Πληροφορική και έχει ειδικευτεί στο αντικείμενο της εκπαιδευτικής ρομποτικής. Τα επιστημονικά της ενδιαφέροντα εκτός από τη διδακτική προσέγγιση STEM και τη χρήση νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση, σχετίζονται με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών δράσεων για παιδιά και ενήλικες σε πολιτιστικούς οργανισμούς.

Θα ήθελες να γίνεις μέλος της ομάδας μας;

Εργαστήρια ρομποτικής

οι εγγραφές ξεκίνησαν

Εξ'
αποστάσεως