1η έκθεση μαθητικών δημιουργιών “Robotakia”

Με πολλή  χαρά και ενθουσιασμό, προσκαλούμε τους μαθητές μας να συμμετέχουν στην 1η έκθεση μαθητικών δημιουργιών “Robotakia”!

Συμμετέχοντας στην ψηφιακή έκθεση, οι μαθητές μας θα έχουν την δυνατότητα να εργαστούν ομαδικά ή ατομικά και να δημιουργήσουν βίντεο-παρουσιάσεις με την εργασία τους! Έτσι, θα εμβαθύνουν περισσότερο στην ύλη των εργαστηρίων που παρακολουθούν και θα μοιραστούν τις δημιουργίες τους με τους συμμαθητές τους, τους δασκάλους τους και τους γονείς τους.

Η έκθεση είναι χωρισμένη σε ενότητες, ανάλογα με το πρόγραμμα σπουδών που παρακολουθούν τα παιδιά. Στο τέλος αυτής της εκπαιδευτικής  δράσης, οι μαθητές μας θα λάβουν έπαινο συμμετοχής.

Ενότητα: Τεχνητή Νοημοσύνη

Φέτος έχουμε εισάγει στα εργαστήριά μας εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης. Για αυτό τον σκοπό παιδιά ήδη χρησιμοποιούν μια νέα έκδοση/επέκταση της γλώσσας προγραμματισμού Scratch, που αναπτύχθηκε στα Robotakia! Είναι η  πρώτη ελληνική γλώσσα προγραμματισμού για Τεχνητή Νοημοσύνη, βασισμένη στη γλώσσα Scratch 3.0 του MIT media lab. Με την γλώσσα αυτή, οι μαθητές μας έχουν πλέον λάβει τις απαραίτητες βάσεις και έχουν ήδη υλοποιήσει τις πρώτες τους εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης.

Μέσα από μια ηλεκτρονική έκθεση μη διαγωνιστικού χαρακτήρα, οι μαθητές/τριες θα δημιουργήσουν ένα εικονικό βοηθό, είτε ατομικά είτε σε ομάδες. Τα παιδιά που θα συμμετάσχουν, θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν μόνα τους τις δυνατότητες και τις λειτουργίες του εικονικού βοηθού, επιστρατεύοντας όλη τους τη φαντασία και δημιουργικότητα. Θα ακολουθήσει μία εκτίμηση του έργου τους από τους εκπαιδευτικούς μας με στόχο την ανατροφοδότηση και την επιβράβευση.

Περισσότερες πληροφορίες

Ενότητα: Ταξίδι στο διάστημα!

Κατά τη διάρκεια των εξ αποστάσεως εργαστηρίων, οι μαθητές μας έχουν δημιουργήσει ιστορίες και παιχνίδια με τη χρήση των γλωσσών προγραμματισμού Scratch και Scratch JR. Οι μαθητές μας κατανοούν βασικές έννοιες προγραμματισμού, αναπτύσσουν αλγοριθμικό τρόπο σκέψης και εκφράζονται δημιουργικά, μέσω της δημιουργίας διαδραστικών ψηφιακών ιστοριών και παιχνιδιών.

Συμμετέχοντας στην έκθεση, τα παιδιά καλούνται να δημιουργήσουν την δική τους ιστορία ή παιχνίδι! Θα βασιστούν στα εργαστήρια που έχουν ήδη παρακολουθήσει στα Robotakia και θα αλλάξουν την εμφάνιση των αντικειμένων και του υποβάθρου. Θα φτιάξουν τους δικούς τους αλγόριθμους και θα εκφραστούν δημιουργικά! Στη συνέχεια θα μοιραστούν τη δημιουργία τους ετοιμάζοντας μια βίντεο παρουσίαση!

Περισσότερες πληροφορίες

Ενότητα: «Φτιάξε το Γαλαξία σου»!

Στους ετήσιους κύκλους σπουδών μας για παιδιά προσχολικής ηλικίας, οι μαθητές μας γνωρίσουν τη bee bot, ένα προγραμματιζόμενο ρομπότ-μέλισσα, μέσω προσομοίωσης. Στη συνέχεια, όσοι μαθητές επιθυμούν, μπορούν να συμμετέχουν στην ψηφιακή έκθεση μαθητικών δημιουργιών “Robotakia” με θέμα: «Φτιάξε τον Γαλαξία σου!». Όσα παιδιά το επιλέξουν, χρειάζεται να παρακολουθήσουν ένα επιπλέον μίνι κύκλο 3 μισάωρων εργαστηρίων, ένα την εβδομάδα.

Μέσα στα επιπλέον αυτά εργαστήρια, τα παιδιά θα φτιάξουν ομαδικά μια ψηφιακή ιστορία στο απέραντο διάστημα και θα κάνουν μία απλή παρουσίαση λίγων λέξεων, προγραμματίζοντας παράλληλα τη μέλισσα bee bot να ακολουθήσει μια συγκεκριμένη διαδρομή, ανάμεσα σε σημεία-σταθμούς του διαστήματος.

Περισσότερες πληροφορίες