Οι επιτυχίες μας

Συμμετοχές και διακρίσεις σε διαγωνισμούς ρομποτικής

Διαγωνισμός: Πανελλήνιος Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2016
Κατηγορία: WeDo Open – «Ο Γαλαξίας μας»
Διάκριση: 1η θέση στην Ελλάδα

Την άνοιξη του 2016, τέσσερα παιδιά της τετάρτης δημοτικού, η ομάδα Robotakia, κατέκτησε την 1η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Η δημιουργία του κέντρο Robotakia ήταν ακόμη ένα project σε εξέλιξη! Τα παιδιά, καλοί φίλοι από χρόνια, προπονήθηκαν από τον ιδρυτή του κέντρου, Κωνσταντίνο Νέλλα στο σπίτι, από τον Οκτώβριο του 2015 μέχρι τον Μάρτιο του Την ομάδα αποτελούσαν ο γιος του κ. Νέλλα και 3 καλοί φίλοι, που εκτός από την φιλία τους ένωσε και η αγάπη τους για την Ρομποτική. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν πάνω από 300 ομάδες 3-6 παιδιών, κυρίως πέμπτης και έκτης δημοτικού, από όλη την Ελλάδα.

Διαγωνισμός: Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018
Κατηγορία: WeDo Ποδόσφαιρο
Διάκριση: 1η θέση στην Ελλάδα

Την άνοιξη το 2018, και ενώ τα Robotakia ήδη διένυαν την δεύτερη χρονιά λειτουργίας τους, οκτώ ομάδες των 2-3 παιδιών από τα Robotakia συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, στην κατηγορία WeDo ποδόσφαιρο. Έξι ομάδες προκρίθηκαν από τον περιφερειακό στον Πανελλήνιο τελικό, και μία από αυτές, η Robotakia – Iron Maiden, αποτελούμενη από δύο παιδιά της τετάρτης δημοτικού, κατέκτησαν την 1η θέση. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν πάνω από 100 ομάδες 2-3 παιδιών από όλη την Ελλάδα.

Διαγωνισμός: Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018
Κατηγορία: EV3 Open Δημοτικού – Food Matters
Διάκριση: 1η θέση στην Ελλάδα και 14η στον κόσμο

Τον Ιούνιο του 2018, τρία παιδιά από την ομάδα Robotakia του 2016, ήδη μια φορά πρωταθλητές Ελλάδος, ξαναδοκίμασαν τις δυνάμεις τους, ως μαθητές της 6ης δημοτικού πλέον, στη μεγαλύτερη open κατηγορία για παιδιά δημοτικού. Ονόμασαν την ομάδα τους Robotakia – iAquaponics και παρουσίασαν το project τους στην ενυδρειοπονία. και κατέκτησαν την 1η θέση σε όλη την Ελλάδα. Με αυτή τους την διάκριση εκπροσώπησαν την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα ρομποτικής τον Νοέμβριο του 2018 στην Ταϋλάνδη μεταξύ δεκάδων ομάδων από όλο τον κόσμο.

 

 

Διαγωνισμός: Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019
Κατηγορία: WeDo Ποδόσφαιρο
Διακρίσεις: 1η, 3η, 5η, 6η και 8η θέση στην Ελλάδα

Την άνοιξη το 2019, 23 ομάδες των 2-3 παιδιών από τα Robotakia της Γλυφάδας και των Βριλησσίων, συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, στην κατηγορία WeDo ποδόσφαιρο. Δεκατρείς από αυτές, προκρίθηκαν από τον περιφερειακό της Αττικής στον Πανελλήνιο τελικό. Στον Πανελλήνιο τελικό οι ομάδες μας κατέκτησαν σπουδαίες διακρίσεις:

1η θέση στην Ελλάδα για την ομάδα Robotakia – Πρωταθλητές

3η θέση στην Ελλάδα για την ομάδα Robotakia – Barcelona

5η θέση στην Ελλάδα για την ομάδα Robotakia – The perfect football team

6η θέση στην Ελλάδα για την ομάδα Robotakia – Nintendo

8η θέση στην Ελλάδα για την ομάδα Robotakia – Football players

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν πάνω από 600 ομάδες 2-3 παιδιών από όλη την Ελλάδα.

Διαγωνισμός: Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019
Κατηγορία: WeDo Open – Ο εποικισμός του Άρη, Stories of tomorrow
Διάκριση: 3η θέση στην Ελλάδα

 

Την άνοιξη του 2019, η ομάδα μας Robotakia – Martians συμμετείχε στην κατηγορία WeDo Open με θέμα “O εποικισμός του Άρη». Η ομάδα έλαβε την 3η θέση δημιουργώντας μία διαστημική βάση στον Άρη. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν δεκάδες ομάδες από όλη τη Ελλάδα.

Διαγωνισμός: Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019
Κατηγορία: WeDo Open – Αρχιπέλαγος Αιγαίο, η τεχνολογία αναπτύσσει τα νησιά
Διάκριση: Ειδικό βραβείο καλύτερης διακόσμησης περιπτέρου, και μέσα στις 20 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας

 

Την άνοιξη του 2019, η ομάδα μας Robotakia – Μικρές Κυκλάδες συμμετείχε στην κατηγορία WeDo Open με θέμα “Αρχιπέλαγος Αιγαίο: Η τεχνολογία αναπτύσσει τα νησιά». Η ομάδα έλαβε την 17η θέση δημιουργώντας πλωτές ανεμογεννήτριες, έξυπνα πλοία και έξυπνα συστήματα αφαλάτωσης. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν εκατοντάδες ομάδες από όλη τη Ελλάδα.