Οι Επιτυχίες Μας

Συμμετοχή και διακρίσεις σε ρομποτικούς διαγωνισμούς.

4ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση (2022) 

Θέμα: “Κυκλική Οικονομία”

Κατηγορία: Νηπιαγωγείο – Ανεξάρτητες ομάδες

Το σχολικό έτος 2021-2022 τα παιδιά της ομάδας “mission robotakia” δημιούργησαν ένα project με θέμα την ανακύκλωση, για το οποίο διακρίθηκαν! Μπορείτε να βρείτε την παρουσίαση του project εδώ.

Κατηγορία: Νηπιαγωγείο – Ανεξάρτητες ομάδες

Τα παιδία της ομάδας μας διακρίθηκαν στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών με θέμα την Κυκλική Οικονομία με το έργο τους “Το ταξίδι της κομποστοποίησης!”. Μπορείτε να βρείτε την παρουσίαση του έργου εδώ.

Κατηγορία: Δημοτικό – Ανεξάρτητες ομάδες

Η ομάδα μας Robotakia Open Source, επιχείρησε να μας δείξει πώς η μελλοντική εξόρυξη νέων πόρων και υλικών μπορεί να πραγματοποιηθεί από την ζώνη των αστεροειδών και διακρίθηκε για την ιδέα της! Μπορείτε να βρείτε την παρουσίαση του project εδώ.

Κατηγορία: Δημοτικό – Ανεξάρτητες ομάδες

Η ομάδα “WATERBOOT” που αποτελείται από παιδιά 2ας Δημοτικού, συμμετείχε και διακρίθηκε στον διαγωνισμό! Θα βρείτε παρουσίαση του project εδώ.

Κατηγορία: Δημοτικό – Ανεξάρτητες ομάδες

Τα παιδιά του κέντρου μας συμμετείχαν και διακρίθηκαν με το έργο “Smart recycling system”! Μπορείτε να δείτε την μακέτα εδώ.

Κατηγορία: Γυμνάσιο – Ανεξάρτητες ομάδες

Τα παιδιά της ομάδας Fruitful Economy συμμετείχαν και διακρίθηκαν στον 4ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών, κατασκευάζοντας έναν ιμάντα διαλογής τροφίμων. Μπορείτε να βρείτε την παρουσίαση του project εδώ.

Κατηγορία: Γυμνάσιο – Ανεξάρτητες Ομάδες

Η ομάδα Robotakia Photon, δημιούργησε ένα σύστημα παραγωγής πράσινης ενέργειας και διακρίθηκε για το έργο της! Μπορείτε να βρείτε παρουσίαση του project εδώ.

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2022

Κατηγορία: WeDo Ποδόσφαιρο

Διακρίσεις: 3η και 6η θέση στην Ελλάδα και Ειδικό βραβείο συνεργασίας

Την άνοιξη του 2022, 16 ομάδες των 2-3 παιδιών από τα Robotakia της Γλυφάδας και των Βριλησσίων, συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, στην κατηγορία WeDo ποδόσφαιρο. Οκτώ από αυτές, προκρίθηκαν από τον περιφερειακό της Αττικής στον Πανελλήνιο τελικό.

Στον Πανελλήνιο τελικό οι ομάδες μας κατέκτησαν σπουδαίες διακρίσεις:

3η θέση στην Ελλάδα για την ομάδα Robotakia – Ανίκητοι Κεραυνοί

6η θέση στην Ελλάδα για την ομάδα Robotakia – Patousakia

Ειδικό βραβείο συνεργασίας για την ομάδα Robotakia – LI

3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση (2021) 

Θέμα: Τεχνητή Νοημοσύνη

Κατηγορία: Δημοτικό

Τον Νοέμβριο του 2021, πέντε παιδιά του δημοτικού, διακρίθηκαν στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών με θέμα την Τεχνητή Νοημοσύνη! Κύριος στόχος του διαγωνισμού είναι ο διαμοιρασμός της γνώσης ανάμεσα στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και ευρύτερα στην κοινωνία. Το project μας με τίτλο “Το έξυπνο ψυγείο”, ξεχώρισε μαζί με 40 ακόμα ομάδες για την ιδέα, την υλοποίηση, τις αναλυτικές οδηγίες κατασκευής-χρήσης και διδασκαλίας που δίνουν τη δυνατότητα να είναι επαναχρησιμοποιήσιμα τα έργα και από άλλα σχολεία. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 128 ομάδες από όλη την Ελλάδα. Μπορείτε να βρείτε παρουσίαση του project εδώ.

Κατηγορία: Γυμνάσιο – Ανεξάρτητες ομάδες

Το σχολικό έτος 2020-21 η ομάδα Robotakia Open Source συμμετείχε στον διαγωνισμό του ΕΕΛΛΑΚ με θέμα την Τεχνητή Νοημοσύνη. Η ομάδα παρουσίασε το έργο με τίτλο “Ευφυές σπίτι φιλικό προς τα κατοικίδια” προτείνοντας λύσεις για ένα φιλόξενο και ασφαλές περιβάλλον για τα κατοικίδια, αξιοποιώντας την ΤΝ και πλήθος αυτοματισμών. Η ομάδα Robotakia Open Source ήταν μία από τις 3 ομάδες της κατηγορίας που διακρίθηκαν από την οργανωτική-επιστημονική επιτροπή. Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση του έργου εδώ.

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019

Κατηγορία: WeDo Ποδόσφαιρο

Διακρίσεις: 1η, 3η, 5η, 6η και 8η θέση στην Ελλάδα

Την άνοιξη το 2019, 23 ομάδες των 2-3 παιδιών από τα Robotakia της Γλυφάδας και των Βριλησσίων, συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, στην κατηγορία WeDo ποδόσφαιρο. Δεκατρείς από αυτές, προκρίθηκαν από τον περιφερειακό της Αττικής στον Πανελλήνιο τελικό.

Στον Πανελλήνιο τελικό οι ομάδες μας κατέκτησαν σπουδαίες διακρίσεις:

1η θέση στην Ελλάδα για την ομάδα Robotakia – Πρωταθλητές

3η θέση στην Ελλάδα για την ομάδα Robotakia – Barcelona

5η θέση στην Ελλάδα για την ομάδα Robotakia – The perfect football team

6η θέση στην Ελλάδα για την ομάδα Robotakia – Nintendo

8η θέση στην Ελλάδα για την ομάδα Robotakia – Football players

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν πάνω από 600 ομάδες 2-3 παιδιών από όλη την Ελλάδα.

Κατηγορία: WeDo Open – Ο εποικισμός του Άρη, Stories of tomorrow

Διάκριση: 3η θέση στην Ελλάδα

Την άνοιξη του 2019, η ομάδα μας Robotakia – Martians συμμετείχε στην κατηγορία WeDo Open με θέμα “O εποικισμός του Άρη». Η ομάδα έλαβε την 3η θέση δημιουργώντας μία διαστημική βάση στον Άρη. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν δεκάδες ομάδες από όλη τη Ελλάδα.

Κατηγορία: WeDo Open – Αρχιπέλαγος Αιγαίο, η τεχνολογία αναπτύσσει τα νησιά

Διάκριση: Ειδικό βραβείο καλύτερης διακόσμησης περιπτέρου, και μέσα στις 20 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας

Την άνοιξη του 2019, η ομάδα μας Robotakia – Μικρές Κυκλάδες συμμετείχε στην κατηγορία WeDo Open με θέμα “Αρχιπέλαγος Αιγαίο: Η τεχνολογία αναπτύσσει τα νησιά». Η ομάδα έλαβε την 17η θέση δημιουργώντας πλωτές ανεμογεννήτριες, έξυπνα πλοία και έξυπνα συστήματα αφαλάτωσης. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν εκατοντάδες ομάδες από όλη τη Ελλάδα.

 Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018

Κατηγορία: EV3 Open Δημοτικού – Food Matters

Διάκριση: 1η θέση στην Ελλάδα και 14η στον κόσμο

Τον Ιούνιο του 2018, τρία παιδιά από την ομάδα Robotakia του 2016, ήδη μια φορά πρωταθλητές Ελλάδος, ξαναδοκίμασαν τις δυνάμεις τους, ως μαθητές της 6ης δημοτικού πλέον, στη μεγαλύτερη open κατηγορία για παιδιά δημοτικού. Ονόμασαν την ομάδα τους Robotakia – iAquaponics και παρουσίασαν το project τους στην ενυδρειοπονία. και κατέκτησαν την 1η θέση σε όλη την Ελλάδα. Με αυτή τους την διάκριση εκπροσώπησαν την Ελλάδα στην Ολυμπιάδα ρομποτικής τον Νοέμβριο του 2018 στην Ταϋλάνδη μεταξύ δεκάδων ομάδων από όλο τον κόσμο.

Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2018

Κατηγορία: WeDo Ποδόσφαιρο
Διάκριση: 1η θέση στην Ελλάδα

Την άνοιξη το 2018, και ενώ τα Robotakia ήδη διένυαν την δεύτερη χρονιά λειτουργίας τους, οκτώ ομάδες των 2-3 παιδιών από τα Robotakia συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, στην κατηγορία WeDo ποδόσφαιρο. Έξι ομάδες προκρίθηκαν από τον περιφερειακό στον Πανελλήνιο τελικό, και μία από αυτές, η Robotakia – Iron Maiden, αποτελούμενη από δύο παιδιά της τετάρτης δημοτικού, κατέκτησαν την 1η θέση. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν πάνω από 100 ομάδες 2-3 παιδιών από όλη την Ελλάδα.

Πανελλήνιος Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2016

Κατηγορία: WeDo Open – «Ο Γαλαξίας μας»
Διάκριση: 1η θέση στην Ελλάδα

Την άνοιξη του 2016, τέσσερα παιδιά της τετάρτης δημοτικού, η ομάδα Robotakia, κατέκτησε την 1η θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Η δημιουργία του κέντρο Robotakia ήταν ακόμη ένα project σε εξέλιξη! Τα παιδιά, καλοί φίλοι από χρόνια, προπονήθηκαν από τον ιδρυτή του κέντρου, Κωνσταντίνο Νέλλα στο σπίτι, από τον Οκτώβριο του 2015 μέχρι τον Μάρτιο του Την ομάδα αποτελούσαν ο γιος του κ. Νέλλα και 3 καλοί φίλοι, που εκτός από την φιλία τους ένωσε και η αγάπη τους για την Ρομποτική. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν πάνω από 300 ομάδες 3-6 παιδιών, κυρίως πέμπτης και έκτης δημοτικού, από όλη την Ελλάδα.