Eργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής για παιδιά 8-10 ετών

Χαρίστε στα παιδιά σας τη χαρά και τα εφόδια που προσφέρει η εκπαιδευτική ρομποτική!

Τα παιδιά κατασκευάζουν και προγραμματίζουν ρομποτικές εφαρμογές με μεγάλο ενθουσιασμό, ενώ παράλληλα, αφομοιώνουν έννοιες της Φυσικής, των Μαθηματικών, της Πληροφορικής και γενικότερα των επιστημών, με έναν βιωματικό, χειροπιαστό, ευχάριστο και αποτελεσματικό τρόπο.

Κάντε σήμερα την on-line εγγραφή σας σε ένα δωρεάν εργαστήριο γνωριμίας, ή εγγραφείτε τηλεφωνικά στο 210-962-9999. Μετά το εργαστήριο, μπορείτε να επιλέξτε ένα από τα ολιγομελή τμήματα κατασκευών στο ωράριο που σας ταιριάζει καλύτερα!

Ρομποτική με Lego Spike Essential και Scratch για παιδιά 3ης και 4ης δημοτικού

Τα παιδιά αποκτούν μια νέα εμπειρία στο μαγικό κόσμο της ρομποτικής! Για την υλοποίηση των εργαστηρίων οι μαθητές χρησιμοποιούν το νέο πακέτο της Lego Spike Essential ενώ προγραμματίζουν τα ρομποτάκια τους με Word Blocks και γλώσσες βασισμένες στην Scratch 3.0 . Παράλληλα κάνουμε τα πρώτα μας βήματα στην κατασκευή προσομοιώσεων και παιχνιδιών. Με αυτό τον τρόπο τα παιδιά θα  εμβαθύνουν στην λογική του προγραμματισμού μέσα από την οπτική γλώσσα προγραμματισμού Scratch 3.0.

Επίσης, οι μαθητές έρχονται σε μια πρώτη επαφή με τον κόσμο της Τεχνητής Νοημοσύνης μέσα από εξειδικευμένη παραλλαγή της Scratch 3.0 !

Ένα μικρό μέρος του κύκλου είναι αφιερωμένο στο WeDo ποδόσφαιρο, όπου τα παιδιά κατασκευάζουν και προγραμματίζουν τηλεκατευθυνόμενα οχήματα, με τα οποία στη συνέχεια δίνουν αγώνες ποδοσφαίρου. Μάλιστα, όσα το επιθυμούν μπορούν να συμμετέχουν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής, στην αντίστοιχη κατηγορία! Σε αυτή την κατηγορία ομάδες από τα Robotakia έχουν αναδειχθεί πρωταθλήτριες το 2018 και το 2019, ενώ το 2022 κατακτήσαμε την 3η θέση!

Ο κύκλος των εργαστηρίων «Ρομποτική με Lego Spike Essential για παιδιά 3ης και 4ης Δημοτικού»  αποτελείται από 36 εργαστήρια, διάρκειας 90 λεπτών το κάθε ένα. Τα παιδιά παρακολουθούν ένα εργαστήριο την εβδομάδα, ο κύκλος έχει συνολική διάρκεια περίπου ένα σχολικό έτος. Σε κάθε εργαστήριο συμμετέχουν έως 10 παιδιά που συνεργάζονται σε ομάδες των δύο. 

Στο τέλος του έτους, τα παιδιά λαμβάνουν έπαινο / βεβαίωση συμμετοχής.

Όλος ο απαιτούμενος εξοπλισμός για την διεξαγωγή των εργαστηρίων στα Robotakia διατίθεται από εμάς. Όμως, προτείνουμε οι γονείς να διαθέτουν laptop/tablet με τη γλώσσα προγραμματισμού Scratch 3.0 στο σπίτι, ώστε το παιδί να μπορεί να διατηρήσει την επαφή του με τον προγραμματισμό στον ελεύθερο χρόνο του.

Ρομποτική με Lego Spike Prime και Scratch για παιδιά 3ης και 4ης δημοτικού

Ο ετήσιος κύκλος «Ρομποτική με Lego Spike Prime και Scratch για παιδιά 3ης και 4ης Δημοτικού» αποτελείται από 36 εργαστήρια, και απευθύνεται σε παιδιά 4ης δημοτικού και άνω που έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο εργαστηρίων Ρομποτική με Lego Spike Essential και Scratch για παιδιά 3ης και 4ης δημοτικού.

Τα παιδιά χρησιμοποιούν κυρίως το καινούργιο πακέτο της Lego Spike Prime αλλά και την πλακέτα Micro:bit με στόχο την δημιουργία πολύπλευρων και συνδυαστικών projects. Τα projects περιλαμβάνουν σύνθετες κατασκευές και προγραμματισμό με τη Word Blocks αλλά και την γλώσσα Scratch 3.0.

Ένα μικρό μέρος του κύκλου είναι αφιερωμένο στο WeDo ποδόσφαιρο, όπου τα παιδιά κατασκευάζουν και προγραμματίζουν τηλεκατευθυνόμενα οχήματα, με τα οποία στη συνέχεια δίνουν αγώνες ποδοσφαίρου. Μάλιστα, όσα το επιθυμούν μπορούν να συμμετέχουν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής, στην αντίστοιχη κατηγορία! Σε αυτή την κατηγορία ομάδες από τα Robotakia έχουν αναδειχθεί πρωταθλήτριες το 2018 και το 2019, ενώ το 2022 κατακτήσαμε την 3η θέση!

Στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές να καλλιεργήσουν τη λεπτή τους κινητικότητα και να εμβαθύνουν στον κόσμο του προγραμματισμού.

Ο κύκλος των εργαστηρίων «Ρομποτική με Lego Spike Prime και Scratch» αποτελείται από 36 εργαστήρια, διάρκειας 90 λεπτών το κάθε ένα. Τα παιδιά παρακολουθούν ένα εργαστήριο την εβδομάδα, ο κύκλος έχει συνολική διάρκεια περίπου ένα σχολικό έτος. Σε κάθε εργαστήριο συμμετέχουν έως 10 παιδιά που συνεργάζονται ανά δύο.

Στο τέλος του έτους, τα παιδιά λαμβάνουν έπαινο / βεβαίωση συμμετοχής.

Όλος ο απαιτούμενος εξοπλισμός για την διεξαγωγή των εργαστηρίων στα Robotakia διατίθεται από εμάς. Όμως, προτείνουμε οι γονείς να προμηθευτούν το Micro:bit για το σπίτι, το οποίο προγραμματίζουν τα παιδιά στα εργαστήριά μας μέσω υπολογιστή, ώστε το παιδί να μπορεί να διατηρήσει την επαφή του με τον προγραμματισμό στον ελεύθερο χρόνο του.