Εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής για παιδιά από 12 ετών και άνω

Χαρίστε στα παιδιά σας τη χαρά και τα εφόδια που προσφέρει η εκπαιδευτική ρομποτική!

Τα παιδιά κατασκευάζουν και προγραμματίζουν ρομποτικές εφαρμογές με μεγάλο ενθουσιασμό!!! Παράλληλα, αφομοιώνουν έννοιες της Φυσικής, των Μαθηματικών, της Πληροφορικής και γενικότερα των επιστημών, με έναν βιωματικό, χειροπιαστό, ευχάριστο και αποτελεσματικό τρόπο.  

Μέσα από τα εργαστήρια ρομποτικής και τα projects με τα οποία καταπιάνονται τα παιδιά ενισχύουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους επάνω σε θέματα τεχνολογίας και κατανοούν έννοιες τις οποίες είτε δεν έχουν συναντήσει ακόμα είτε τις έμαθαν στο σχολείο σε ένα καθαρά θεωρητικό πλαίσιο. Επιπλέον αντλούν όλα τα οφέλη της ομαδοσυνεργατικής μάθησης καθώς βοηθούν και ενθαρρύνουν ο ένας τον άλλον. Με αυτόν τον τρόπο βελτιώνουν τις γνώσεις τους ενώ παράλληλα ενισχύεται και η αυτοπεποίθησή τους. 

Κάντε σήμερα την on-line εγγραφή σας σε ένα δωρεάν εργαστήριο γνωριμίας, ή εγγραφείτε τηλεφωνικά στο 210-962-9999. Μετά το εργαστήριο, μπορείτε να επιλέξτε ένα από τα ολιγομελή τμήματα κατασκευών στο ωράριο που σας ταιριάζει καλύτερα!

Advanced Robotics – πρώτο έτος

Στο εργαστήριο αυτό, τα παιδιά γνωρίζουν μία σύγχρονη ανώτερη γλώσσα προγραμματισμού, την Python! Έτσι, κάνουν μία εισαγωγή στον κόσμο της πληροφορικής «των μεγάλων» αφού η γλώσσα Python, εκτός από την εκπαίδευση, χρησιμοποιείται ευρέως και στην ανάπτυξη λογισμικού για επιχειρήσεις!!!

Τα παιδιά εμβαθύνουν στα Lego MindStorms EV3 ανακαλύπτοντας τις νέες δυνατότητες που αυτά αποκτούν, μέσα από τον προγραμματισμό τους με Python. Κάνουν τα robot τους να μιλάνε, να παίζουν μουσική, να συνδέονται με το internet και άλλα.

Επιπλέον, τα παιδιά δημιουργούν ηλεκτρονικές κατασκευές με micro:bit, μία εξαιρετική και πολύ διαδεδομένη πλέον εκπαιδευτική πλατφόρμα ανάπτυξης εφαρμογών! Χρησιμοποιούν νέους αισθητήρες και υλικά και προγραμματίζουν με micro-python.

H γλώσσα προγραμματισμού python μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιονδήποτε υπολογιστή, δωρεάν! Επιπλέον, το micro:bit έχει πολύ χαμηλό κόστος. Έτσι τα παιδιά μπορούν εάν το επιθυμούν να το προμηθευτούν και να συνεχίσουν να ασχολούνται με αυτά, ως χόμπι, στον ελεύθερο χρόνο τους στο σπίτι!

Ο κύκλος είναι ετήσιος και αποτελείται από 36 εργαστήρια, διάρκειας 90 λεπτών ενώ η παρακολούθηση είναι εβδομαδιαία. Σε κάθε εργαστήριο συμμετέχουν έως 10 παιδιά τα οποία δουλεύουν σε ομάδες των δύο. Στο τέλος του προγράμματος, τα παιδιά λαμβάνουν έναν έπαινο/ βεβαίωση συμμετοχής. 

Όσο διαρκούν τα προληπτικά μέτρα λόγω covid-19, τα παιδιά εργάζονται ατομικά, δηλαδή με ατομικούς εξοπλισμούς και σε ατομικά θρανία. Τα τμήματα αποτελούνται από το πολύ 6 έως 8 παιδιά, ανάλογα με τα τετραγωνικά της αίθουσας και τις οδηγίες των ειδικών.

Όλος ο απαιτούμενος εξοπλισμός για την διεξαγωγή των εργαστηρίων στα Robotakia διατίθεται από εμάς. Όμως, προτείνουμε οι γονείς να προμηθευτούν το Micro:bit για το σπίτι, το οποίο προγραμματίζουν τα παιδιά στα εργαστήριά μας μέσω υπολογιστή, ώστε το παιδί να μπορεί να διατηρήσει την επαφή του με τα Robotakia τόσο στον ελεύθερο χρόνο του, όσο και σε τυχόν νέο lock down, οπότε και τα εργαστήρια θα συνεχίσουν διαδικτυακά και θα χρησιμοποιήσουμε τον εν λόγω εξοπλισμό.


Advanced Robotics – δεύτερο έτος

Στο εργαστήριο αυτό, τα παιδιά γνωρίζουν μία σύγχρονη πλατφόρμα ανάπτυξης ρομποτικών εφαρμογών και αυτοματισμών, το Arduino! Μαθαίνουν να το προγραμματίζουν σε γλώσσα C και αναπτύσσουν projects εμβαθύνοντας ακόμη περισσότερο στην ρομποτική!

Χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά εξαρτήματα και εξοπλισμό, εξοικειώνονται με έννοιες των μαθηματικών και της φυσικής, από την μηχανική και τον ηλεκτρισμό. Ανακαλύπτουν και χρησιμοποιούν δεκάδες είδη αισθητήρων για τις εφαρμογές τους και προσεγγίζουν ακόμη περισσότερο την επιστήμη της ρομποτικής, αφού το Adruino χρησιμοποιείται από πανεπιστήμια και επιχειρήσεις για ανάπτυξη πρωτότυπων συστημάτων και συστημάτων παραγωγής.

Επιπλέον, το Arduino έχει σχετικά χαμηλό κόστος και έτσι τα παιδιά μπορούν εάν το επιθυμούν να το προμηθευτούν και να συνεχίσουν να ασχολούνται με αυτό, ως χόμπι, και στον ελεύθερο χρόνο τους στο σπίτι! Επίσης, τυχόν ηλεκτρονικός εξοπλισμός από την προηγούμενη χρονιά για τα micro:bit είναι συνήθως συμβατός και με το Arduino.

Ο κύκλος αποτελείται από 34 εργαστήρια των 90 λεπτών και απευθύνεται σε παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου που έχουν παρακολουθήσει τον κύκλο εργαστηρίων «Advanced Robotics – πρώτο έτος». Σε κάθε εργαστήριο συμμετέχουν έως 10 παιδιά τα οποία δουλεύουν σε ομάδες των δύο. Στο τέλος του προγράμματος, τα παιδιά λαμβάνουν έναν έπαινο/ βεβαίωση συμμετοχής. 

Όσο διαρκούν τα προληπτικά μέτρα λόγω covid-19, τα παιδιά εργάζονται ατομικά, δηλαδή με ατομικούς εξοπλισμούς και σε ατομικά θρανία. Τα τμήματα αποτελούνται από το πολύ 6 έως 8 παιδιά, ανάλογα με τα τετραγωνικά της αίθουσας και τις οδηγίες των ειδικών.

Όλος ο απαιτούμενος εξοπλισμός για την διεξαγωγή των εργαστηρίων στα Robotakia διατίθεται από εμάς. Όμως, προτείνουμε οι γονείς να προμηθευτούν το Arduino για το σπίτι, το οποίο προγραμματίζουν τα παιδιά στα εργαστήριά μας μέσω υπολογιστή, ώστε το παιδί να μπορεί να διατηρήσει την επαφή του με τα Robotakia τόσο στον ελεύθερο χρόνο του, όσο και σε τυχόν νέο lock down, οπότε και τα εργαστήρια θα συνεχίσουν διαδικτυακά και θα χρησιμοποιήσουμε τον εν λόγω εξοπλισμό.

Advanced Robotics – τρίτο έτος

Στο εργαστήριο αυτό, τα παιδιά θα εμβαθύνουν τις γνώσεις τους στην ρομποτική και την πληροφορική χρησιμοποιώντας ως πλατφόρμα ανάπτυξης ρομποτικών εφαρμογών και αυτοματισμών, το Raspberry Pi! Γνωρίζουν το λειτουργικό σύστημα Linux και εμβαθύνουν στον προγραμματισμό των γλωσσών C και Python που διδάχθηκαν τα προηγούμενα έτη. Συνδυάζουν τεχνολογίες web και mobile app development δημιουργώντας ολοκληρωμένα ΙΟΤ projects εμβαθύνοντας ακόμη περισσότερο στην τεχνολογία!

Χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά εξαρτήματα και εξοπλισμό, αξιοποιούν πολλά είδη αισθητήρων, ενεργοποιητών και συσκευών για τις εφαρμογές τους !

Επιπλέον, το Raspberry έχει σχετικά χαμηλό κόστος και έτσι τα παιδιά μπορούν εάν το επιθυμούν να το προμηθευτούν και να συνεχίσουν να ασχολούνται με αυτό, ως χόμπι, και στον ελεύθερο χρόνο τους στο σπίτι! Επίσης, τυχόν ηλεκτρονικός εξοπλισμός από την προηγούμενη χρονιά για τo micro:bit και το Arduino είναι συνήθως συμβατός και με το Raspberry Pi.

Ο κύκλος αποτελείται από 34 εργαστήρια των 90 λεπτών και απευθύνεται σε παιδιά Γυμνασίου και Λυκείου που έχουν παρακολουθήσει τον κύκλο εργαστηρίων «Advanced Robotics – δεύτερο έτος». Σε κάθε εργαστήριο συμμετέχουν έως 10 παιδιά τα οποία δουλεύουν σε ομάδες των δύο. Στο τέλος του προγράμματος, τα παιδιά λαμβάνουν έναν έπαινο/ βεβαίωση συμμετοχής. 

Όσο διαρκούν τα προληπτικά μέτρα λόγω covid-19, τα παιδιά εργάζονται ατομικά, δηλαδή με ατομικούς εξοπλισμούς και σε ατομικά θρανία. Τα τμήματα αποτελούνται από το πολύ 6 έως 8 παιδιά, ανάλογα με τα τετραγωνικά της αίθουσας και τις οδηγίες των ειδικών.

Όλος ο απαιτούμενος εξοπλισμός για την διεξαγωγή των εργαστηρίων στα Robotakia διατίθεται από εμάς. Όμως, προτείνουμε οι γονεις να προμηθευτούν το Raspberry για το σπίτι, το οποίο προγραμματίζουν τα παιδιά στα εργαστήριά μας μέσω υπολογιστή, ώστε το παιδί να μπορεί να διατηρήσει την επαφή του με τα Robotakia τόσο στον ελεύθερο χρόνο του, όσο και σε τυχόν νέο lock down, οπότε και τα εργαστήρια θα συνεχίσουν διαδικτυακά και θα χρησιμοποιήσουμε τον εν λόγω εξοπλισμό.