Εργαστήρια εκπαιδευτικής ρομποτικής για παιδιά 10-12 ετών

Χαρίστε στα παιδιά σας τη χαρά και τα εφόδια που προσφέρει η εκπαιδευτική ρομποτική!

Τα παιδιά κατασκευάζουν και προγραμματίζουν ρομποτικές εφαρμογές με μεγάλο ενθουσιασμό!!! Παράλληλα, αφομοιώνουν έννοιες της Φυσικής, των Μαθηματικών, της Πληροφορικής και γενικότερα των επιστημών, με έναν βιωματικό, χειροπιαστό, ευχάριστο και αποτελεσματικό τρόπο.  

Μέσα από τα εργαστήρια ρομποτικής και τα projects με τα οποία καταπιάνονται τα παιδιά ενισχύουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες τους επάνω σε θέματα τεχνολογίας και κατανοούν έννοιες τις οποίες είτε δεν έχουν συναντήσει ακόμα είτε τις έμαθαν στο σχολείο σε ένα καθαρά θεωρητικό πλαίσιο. Επιπλέον αντλούν όλα τα οφέλη της ομαδοσυνεργατικής μάθησης καθώς βοηθούν και ενθαρρύνουν ο ένας τον άλλον. Με αυτόν τον τρόπο βελτιώνουν τις γνώσεις τους ενώ παράλληλα ενισχύεται και η αυτοπεποίθησή τους. 

Κάντε σήμερα την on-line εγγραφή σας σε ένα δωρεάν εργαστήριο γνωριμίας, ή εγγραφείτε τηλεφωνικά στο 210-962-9999. Μετά το εργαστήριο, μπορείτε να επιλέξτε ένα από τα ολιγομελή τμήματα κατασκευών στο ωράριο που σας ταιριάζει καλύτερα!

Ρομποτική με Lego MindStorms EV3

Ο κύκλος των εργαστηρίων απευθύνεται σε παιδιά 5ης και 6ης δημοτικού. Τα παιδιά χρησιμοποιούν την εκπαιδευτική σειρά Lego Mindstorms EV3 καθώς και το BBC micro:bit.

Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με βασικές και σύνθετες κατασκευαστικές τεχνικές (συνδεσμολογίες γραναζιών για επιτάχυνση/ επιβράδυνση, ενώσεις αξόνων για μεταφορά ενέργειας από ένα σημείο της κατασκευής σε άλλο κ.α). Επιπλέον, μαθαίνουν την λειτουργία και χρησιμοποιούν αισθητήρες όπως απόστασης, αφής, χρώματος και γυροσκόπιο. Μαθαίνουν να προγραμματίζουν τα ρομπότ τους στη γλώσσα EV3-G κα εμβαθύνουν σε βασικές προγραμματιστικές τεχνικές και έννοιες όπως η επανάληψη, η διακλάδωση, οι λογικές προτάσεις, οι μεταβλητές κ.α.

Επιπλέον, τα παιδιά θα χρησιμοποιήσουν το Micro:Bit και την γλώσσα προγραμματισμού MakeCode της Microsoft για να δημιουργήσουν projects που θα τους εντάξουν ομαλά στις ηλεκτρονικές κατασκευές!

Ο κύκλος είναι ετήσιος και αποτελείται από 36 εργαστήρια, διάρκειας 90 λεπτών ενώ η παρακολούθηση είναι εβδομαδιαία. Σε κάθε εργαστήριο συμμετέχουν έως 10 παιδιά τα οποία δουλεύουν σε ομάδες των δύο. Στο τέλος του προγράμματος, τα παιδιά λαμβάνουν έναν έπαινο/ βεβαίωση συμμετοχής.

Όσο διαρκούν τα προληπτικά μέτρα λόγω covid-19, τα παιδιά εργάζονται ατομικά, δηλαδή με ατομικούς εξοπλισμούς και σε ατομικά θρανία. Τα τμήματα αποτελούνται από το πολύ 6 έως 8 παιδιά, ανάλογα με τα τετραγωνικά της αίθουσας και τις οδηγίες των ειδικών.

Όλος ο απαιτούμενος εξοπλισμός για την διεξαγωγή των εργαστηρίων στα Robotakia διατίθεται από εμάς. Όμως, προτείνουμε οι γονεις να προμηθευτούν το Micro:bit για το σπίτι, το οποίο προγραμματίζουν τα παιδιά στα εργαστήριά μας μέσω υπολογιστή, ώστε το παιδί να μπορεί να διατηρήσει την επαφή του με τα Robotakia τόσο στον ελεύθερο χρόνο του, όσο και σε τυχόν νέο lock down, οπότε και τα εργαστήρια θα συνεχίσουν διαδικτυακά και θα χρησιμοποιήσουμε τον εν λόγω εξοπλισμό.


Ρομποτική με Lego MindStorms EV3 – advanced challenges

Ο κύκλος των εργαστηρίων απευθύνεται σε παιδιά που έχουν ολοκληρώσει το εργαστήριο Ρομποτική με Lego Mindstorms EV3. Τα παιδιά χρησιμοποιούν την εκπαιδευτική σειρά Lego Mindstorms EV3 καθώς και το BBC micro:bit.

Τα παιδιά εργάζονται επάνω σε projects τα οποία είναι κυρίως εμπνευσμένα από θέματα διαγωνισμών εκπαιδευτικής ρομποτικής. Παράλληλα, μαθαίνουν τις κατασκευαστικές και  προγραμματιστικές τεχνικές που χρειάζονται για την υλοποίηση των projects.

Ο κύκλος είναι ετήσιος και αποτελείται από 34 εργαστήρια, διάρκειας 90 λεπτών ενώ η παρακολούθηση είναι εβδομαδιαία.

Σε κάθε εργαστήριο συμμετέχουν έως 10 παιδιά τα οποία δουλεύουν σε ομάδες των δύο. Στο τέλος του προγράμματος, τα παιδιά λαμβάνουν έναν έπαινο/ βεβαίωση συμμετοχής.

Όσο διαρκούν τα προληπτικά μέτρα λόγω covid-19, τα παιδιά εργάζονται ατομικά, δηλαδή με ατομικούς εξοπλισμούς και σε ατομικά θρανία. Τα τμήματα αποτελούνται από το πολύ 6 έως 8 παιδιά, ανάλογα με τα τετραγωνικά της αίθουσας και τις οδηγίες των ειδικών.

Όλος ο απαιτούμενος εξοπλισμός για την διεξαγωγή των εργαστηρίων στα Robotakia διατίθεται από εμάς. Όμως, προτείνουμε οι γονείς να προμηθευτούν το Micro:bit για το σπίτι, το οποίο προγραμματίζουν τα παιδιά στα εργαστήριά μας μέσω υπολογιστή, ώστε το παιδί να μπορεί να διατηρήσει την επαφή του με τα Robotakia τόσο στον ελεύθερο χρόνο του, όσο και σε τυχόν νέο lock down, οπότε και τα εργαστήρια θα συνεχίσουν διαδικτυακά και θα χρησιμοποιήσουμε τον εν λόγω εξοπλισμό.